Οι συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα φαίνεται να προχωρούν προς μια γρήγορη συμφωνία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί. Μετά τις σπάνιες συνομιλίες στο Ομάν με τον αμερικανό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ, ο Αραγτσί αναφέρθηκε στην επιθυμία και των δύο πλευρών για μια γρήγορη συμφωνία.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υπογράμμισε ότι η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, αλλά απαιτεί τη βούληση και τη συνεργασία και των δύο πλευρών. Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε ένα παραγωγικό, ήρεμο και θετικό κλίμα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν.
Ο Αραγτσί επεσήμανε την πρόθεση τους να φτάσουν σε μια δίκαιη και έντιμη συμφωνία, η οποία θα βασίζεται στην ισότητα. Η προσέγγιση αυτή αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην περιοχή και τις διεθνείς σχέσεις.