Η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Αριστεράς συνεδριάζει σήμερα σε ένα κλίμα τεταμένης εσωκομματικής αντιπαράθεσης, καθώς μια ομάδα στελεχών, υπό την ηγεσία του Γραμματέα του κόμματος Γαβριήλ Σακελλαρίδη, διαφωνεί με την προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις για τη δημιουργία ενός «Λαϊκού Μετώπου». Αντίθετα, ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, υποστηρίζει σθεναρά αυτή την κατεύθυνση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγησή του, ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε σε ένα «οδικό χάρτη» για την ίδρυση ενός Λαϊκού Μετώπου, ο οποίος περιλαμβάνει διάφορες πρωτοβουλίες. Αυτές περιλαμβάνουν δημόσιες εκδηλώσεις, συγκρότηση ομάδων επεξεργασίας προγραμματικών θέσεων και συντονισμό δράσης σε κοινωνικούς χώρους.
Ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς τόνισε την ανάγκη για προγραμματικό διάλογο και αξιολόγηση της διαδικασίας, επισημαίνοντας πως η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από τη δυναμική που θα αναπτυχθεί μέσω της συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την ανταπόκριση των πολιτικών δυνάμεων στην πρόσκληση για συνεργασία, καταδεικνύοντας τη σημασία της δημιουργίας ενός ενωτικού πόλου που θα μπορέσει να προτείνει μια εναλλακτική λύση απέναντι στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.
Από την πλευρά του, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε ότι η Νέα Αριστερά δεν μπορεί να δεσμευθεί στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία για το Λαϊκό Μέτωπο απαιτεί σοβαρές διεργασίες και δεν μπορεί να περιορίζεται σε γρήγορες κινήσεις. Τόνισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία με την κοινωνία και ότι η πολιτική του έχει μετατραπεί σε μια ασαφή γραμμή που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.