Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μιλά για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και τις πολιτικές αποφάσεις

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, παραχώρησε συνέντευξη στον τ/σ ΣΚΑΙ όπου ανέλυσε τις εξελίξεις σχετικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και το ισχυρό κίνητρο που προσέφερε η κυβέρνηση. Αναφορικά με τις τιμές των εισιτηρίων το Πάσχα, εξήγησε ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις έως 30% για τις ελληνικές οικογένειες και έως 50% για άλλες ομάδες, όπως οι φοιτητές και οι πολύτεκνοι.

Σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων από την 1η Μαΐου, ο Υπουργός εξήγησε ότι η τροπολογία για 50% μείωση στα λιμενικά τέλη δίνει ένα ισχυρό κίνητρο στους ακτοπλόους να συγκρατήσουν τις τιμές. Τα ταχύπλοα μπορούν ακόμα και να μειώσουν τις τιμές λόγω του “πράσινου καυσίμου” που χρησιμοποιούν.

Για τις μετακινήσεις των νησιωτών, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι έχει συνεννοηθεί με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ώστε το μεταφορικό ισοδύναμο να εκκινήσει το Μάιο και να λειτουργεί κανονικά. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα των δρομολογίων Αστυπάλαια-Κάλυμνος και στην επίλυσή του.

Σχετικά με τους μισθούς στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, αναφέρθηκε στη συνεργασία και τη λύση προβλημάτων μεταξύ των υπουργών και των αρμοδίων φορέων.

Τέλος, εξέφρασε την αντίθεσή του στην τρομοκρατία και την εμπιστοσύνη του στις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση του θέματος.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Θρίλερ στο Champions League: Η Παρί Σεν Ζερμέν προκρίνεται στα ημιτελικά

Η Παρί Σεν Ζερμέν καταφέρνει να προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League μετά από θρίλερ ανατροπών στο ματς με την Αστον Βίλα. Ο Λουίς Ενρίκε εκφράζει τη χαρά του για την πρόκριση και στοχεύει στον τελικό.

Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση τις μέρες του Πάσχα

Διαβάστε συμβουλές για ασφαλή οδήγηση κατά τις μέρες του Πάσχα, προετοιμασία αυτοκινήτου και προσοχή στους δρόμους.

Γουέιν Ρούνεϊ: Επιστροφή στους Πάγκους και Νέα Προοπτική στην Μπλάκμπερν

Ο Γουέιν Ρούνεϊ επιστρέφει στους πάγκους μετά την αποχώρησή του από την Πλίμουθ και φαίνεται ότι είναι φαβορί για τη θέση του προπονητή στην Μπλάκμπερν, σύμφωνα με αναφορές.

Ανακοίνωση ΚΑΕ Πανιώνιος: Αυτοκριτική, Εικόνα Γηπέδου και Σεβασμός στον Αθλητισμό

Μετά την ποινή για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό, η ΚΑΕ Πανιώνιος εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας την αυτοκριτική της και τον σεβασμό στον αθλητισμό.