Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε την 5η θέση στη Euroleague

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε την 5η θέση στην κανονική σεζόν της Euroleague μετά τη νίκη της 91-87 επί της Βίρτους Μπολόνια στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”. Με 20 νίκες και 14 ήττες οι Καταλανοί πήραν το “εισιτήριο” για την απευθείας πρόκριση στους προημιτελικούς όπου θα αντιμετωπίσουν τη Μονακό, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Στην 17η και προτελευταία θέση κατετάγη η Βίρτους με ρεκόρ 9-25.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12 πόντους στην έναρξη της δεύτερης περιόδου (28-16) αλλά η Βίρτους αντεπιτέθηκε και μείωσε σε 45-38. Με… τετράποντο (τρίποντο και φάουλ) του Κέβιν Πάντερ, η Μπαρτσελόνα άρχισε ξανά να χτίζει διαφορά στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, 54-45 στο 22΄:30΄΄. Όμως οι Ιταλοί έβρισκαν λύσεις από πολλούς παίκτες και κατάφερναν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο -6 (71-65).

Όταν η Βίρτους πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στον αγώνα, 6,5 λεπτά πριν από το τέλος, 75-76 με δίποντο του Σενγκέλια, το άγχος άρχισε να κυριεύει τους παίκτες του Ζοάν Πενιαρόγια. Η διαφορά ανέβηκε στους 5 πόντους (76-81) αλλά με ένα πολύ γρήγορο 5-0 η “Μπάρτσα” την… έσβησε κι έτσι το ματς ξεκινούσε από την αρχή: 81-81 ενώ απέμεναν περίπου 3,5 λεπτά. Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι τέλους, με τον Μόργκαν να κάνει λάθος 13” πριν από το τέλος και τον Τζαμπάρι Πάρκερ να ευστοχεί στις κρίσιμες βολές για το τελικό 91-87.

Ο Πάντερ με 20 πόντους και ο Σατοράνσκι με 11π. και 9ασ. ήταν κορυφαίοι για τους νικητές. Η Βίρτους είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ανάμεσά τους τον Χόλιντεϊ (16 με 4/5 τρίποντα) και τον Κλάιμπερν (15 με 5/9 τρίποντα).

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 45-38, 71-65, 91-87

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Επίθεση με νεκρό και τραυματίες σε πανεπιστήμιο της Φλόριντας

Ένας νεκρός και έξι τραυματίες σε επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο της Φλόριντας, με την αστυνομία να αναζητά τους υπόλοιπους δράστες.

Ειδικά προγράμματα δρομολογίων για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Μεγάλη Εβδομάδα

Ενημέρωση για τα ειδικά προγράμματα δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Συνάντηση Μακρόν με Ρούμπιο: Εντεινόμενες Ανησυχίες για τον Πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο στο Παρίσι, αντικατοπτρίζοντας τις εντεινόμενες ανησυχίες για τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας.

Συμφωνία για τους ορυκτούς πόρους της Ουκρανίας – Δηλώσεις Τραμπ και Μελόνι

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για τους ορυκτούς πόρους της Ουκρανίας, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι. Επίσης, αναφέρθηκε στο Ιράν και τον επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ.