Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, αναλύει τη στρατηγική πρόκλησης και αμφιβολιών για το διπλό έγκλημα των Τεμπών στη Βουλή, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση την εμπλοκή σε σύγκρουση και συγκάλυψη.
Καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, τη στρατηγική πρόκλησης σύγχυσης και αμφιβολιών για το διπλό έγκλημα των Τεμπών -της σύγκρουσης και της συγκάλυψης-. Μιλώντας στη Βουλή, αναφέρθηκε στα γεγονότα με τον κύριο Παπαδημητρίου και τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις, κατηγορώντας την ηγεσία της Δικαιοσύνης για συμμετοχή σε επιχείρηση εκφοβισμού.
Αναφερόμενος στο πόρισμα της προανακριτικής, εξέφρασε την άποψη ότι εξυπηρετεί τη συγκάλυψη και τη θεσμική εκτροπή, προειδοποιώντας για παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Υπογράμμισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να παρακαμφθεί η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης και να ναρκοθετηθεί η έρευνα.
Αναφερόμενος στο δικαστικό συμβούλιο, εξέφρασε τις δύο επιλογές που αντιμετωπίζει, προειδοποιώντας για πιθανή απαλλαγή που θα οδηγήσει στην εξαναγκασμένη αποφυγή του ακροατηρίου. Κλείνοντας, προειδοποίησε για την ποινική κρίση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση για κατάχρηση εξουσίας στην ποινική διαδικασία.