Στο πλαίσιο της εξιχνίασης εγκληματικής οργάνωσης εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα μέσω του λιμένα Πειραιά, συνελήφθη ένας 48χρονος ημεδαπός. Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προχώρησαν στη σύλληψή του.
Αναλύοντας τα δεδομένα, προέκυψε ότι η οργάνωση είχε εισάγει στη χώρα μας μια ποσότητα κοκαΐνης 52.730γρ., κρυμμένη σε 45 πλαστικές συσκευασίες σε ψυκτικό μηχανισμό εμπορευματοκιβωτίου που μεταφέρθηκε από το Quayaquil του Εκουαδόρ στον Πειραιά.
Ο συλληφθείς, προσωρινά κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού για άλλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, εκμεταλλευόταν τη θέση του ως υπάλληλος στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά για να βοηθήσει στην ανάκτηση των ναρκωτικών της οργάνωσης.
Διεξάγονται έρευνες για την εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, με επίσημους διαύλους ανταλλαγής πληροφοριών εντός και εκτός συνόρων. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπερβαίνει τα 2.200.000 ευρώ.