Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν: “Δεν έχουμε πρόθεση σύγκρουσης με το Ισραήλ στη Συρία”

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN Turk ότι η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να συγκρουστεί με το Ισραήλ στη Συρία, αλλά δεν θα παραμείνει αδρανής εάν απειληθεί η εθνική της ασφάλεια. Επισημαίνει την ανάγκη για έναν μηχανισμό αποφυγής συγκρούσεων με το Ισραήλ, παρόμοιο με αυτόν που έχει η Τουρκία με άλλους παράγοντες στη Συρία, όπως ΗΠΑ, Ρωσία και Ιράν.

Ο Φιντάν υπογραμμίζει τη φυσιολογικότητα τεχνικών επαφών με το Ισραήλ για την εγκαθίδρυση ενός μηχανισμού αποφυγής συγκρούσεων. Αναφέρει ότι οι επαφές αυτές είναι αναγκαίες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή, παραπονούμενος για την εσωτερική αναταραχή στη Συρία που απειλεί την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας εκφράζει την ανάγκη για συντονισμό με το Ισραήλ, προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις, όπως συμβαίνει με άλλες χώρες στην περιοχή. Αναφέρει ότι η Τουρκία έχει ήδη μηχανισμό αποφυγής συγκρούσεων με άλλους παράγοντες στη Συρία και ότι παρόμοιος μηχανισμός πρέπει να θεσπιστεί και με το Ισραήλ.

Ο Φιντάν επισημαίνει ότι η επικείμενη συνάντηση μεταξύ Ερντογάν και Τραμπ είναι θέμα που συζητείται, ενώ αναφέρεται και στις αμερικανικές κυρώσεις CAATSA και την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 λόγω των S-400. Εκφράζει την ελπίδα ότι η κινητικότητα μετά την επικοινωνία μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν θα δώσει θετικά αποτελέσματα.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Επιστροφή Νεϊμάρ στη Σάντος και αλλαγές στην τεχνική ηγεσία

Ο Νεϊμάρ επέστρεψε στη Σάντος και παρά τα γκολ του, η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα, αναγκαστική αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με τον Σέζαρ Σαμπάιο.

Επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας στα φαρμακευτικά προϊόντα

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επηρεάζει τη διανομή και τις τιμές δημοφιλών φαρμακευτικών προϊόντων, με ανησυχίες για την πρόσβαση των ασθενών.

Δωρεά 80 drones για την αντιπυρική περίοδο από το ΔΕΔΔΗΕ

Η Πολιτική Προστασία θα διαθέτει 80 drones για την αντιπυρική περίοδο μετά από δωρεά του ΔΕΔΔΗΕ. Η δωρεά αφορά τη μίσθωση Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών με στόχο την εναέρια επιτήρηση περιοχών και την πρόληψη πυρκαγιών.

Επίθεση σε γαλλικές φυλακές: Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην Τουλόν για υποστήριξη

Γαλλικά σωφρονιστικά ιδρύματα έγιναν την περασμένη νύκτα στόχοι επιθέσεων με εμπρησμούς οχημάτων ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ταξίδεψε στη φυλακή της Τουλόν για υποστήριξη.