Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Η κατάθεση της Ελπίδας Νίνου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο

Σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με την κατάθεση της Ελπίδας Νίνου, συζύγου του καλλιτέχνη, σχετικά με τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του.

Κατά την έναρξη της κατάθεσής της, η κ. Νίνου ζήτησε από το δικαστήριο να έχει σημειώσεις κοντά της, προκειμένου να εκφράσει «δυο λόγια» για την προσωπική της κατάσταση. «Έχω ένα παράπονο που θέλω να μοιραστώ. Με στεναχωρεί το γεγονός ότι άνθρωποι που προασπίζονται τον σεβασμό προς τις γυναίκες, με έχουν μετατρέψει σε σάκο του μποξ. Με θεωρούν υποταγμένη, αλλά εγώ είμαι δίπλα του από επιλογή και τον αγαπώ πολύ», δήλωσε η μάρτυρας.

Συνέχισε λέγοντας ότι γνωρίζει τον Πέτρο Φιλιππίδη εδώ και 33 χρόνια και ότι είναι ένας φωτεινός άνθρωπος, ο οποίος, όπως όλοι μας, έχει ελαττώματα. «Βρίσκομαι δίπλα του για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις. Δεν δέχομαι να με χλευάζουν και να με κακοποιούν», πρόσθεσε.

Η κ. Νίνου αναφέρθηκε επίσης στην επαγγελματική της πορεία, υπογραμμίζοντας ότι είναι δασκάλα χορού και έχει εργαστεί στο θέατρο για σχεδόν 40 χρόνια. Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε τις κατηγορίες περί αυταρχικότητας του Πέτρου, εκείνη απάντησε ότι είναι ένας συναισθηματικός καλλιτέχνης, που ποτέ δεν φώναξε ούτε σε εκείνη ούτε στον γιο τους.

«Δεν υπήρξαν ακραίες συμπεριφορές μεταξύ μας. Είναι ευαίσθητος και αγαπά πολύ το θέατρο. Πιστεύω ότι είναι χαρισματικός και η δουλειά του είναι το πάθος του. Δεν είναι απαιτητικός χωρίς λόγο», είπε η κ. Νίνου.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του προεδρείου για τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του συζύγου της, η κ. Νίνου δήλωσε ότι πιστεύει πως είναι ψευδείς. «Έχω συζητήσει πολλές φορές μαζί του, αλλά δεν θα μιλήσω για αυτές τις καταγγελίες εδώ. Ο Πέτρος πιστεύει ότι είναι ανυπόστατες και εγώ τον πιστεύω», ανέφερε.

Η κατάθεση της Ελπίδας Νίνου συνεχίζεται.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συνέντευξη Δόμνας Μιχαηλίδου: Το πρόγραμμα “Σπίτι μου ΙΙ” και η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλάει για το πρόγραμμα "Σπίτι μου ΙΙ", την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και τις πρωτοβουλίες του υπουργείου.

Οικονομική Δυσκολία και Υλική Στέρηση: Τα Στοιχεία που Αναδεικνύουν την Κρίση

Αναλυτικό άρθρο με τα στοιχεία που αναδεικνύουν την οικονομική δυσκολία και την υλική στέρηση στον πληθυσμό, βασισμένο σε έρευνες και στατιστικά στοιχεία.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Απαιτούν απαντήσεις από την κυβέρνηση

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τη διαδρομή του χρήματος της "Ομάδας Αλήθειας" και τις συνδέσεις με εταιρείες και το κράτος.

Φοιτητές στη Σερβία ενημερώνουν την Ευρώπη για τις κινητοποιήσεις τους

Φοιτητές στη Σερβία ενημερώνουν την Ευρώπη για τις κινητοποιήσεις τους κατά της διαφθοράς και υπέρ του κράτους δικαίου, ενώ αποκλείουν κτίρια δημόσιας τηλεόρασης.