Η Σκάρλετ Γιόχανσον καταλαμβάνει το επίκεντρο του 78ου Φεστιβάλ των Καννών, τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα. Έξι ταλαντούχες σκηνοθέτιδες συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα, ενώ οι παλαίμαχοι Τζαφάρ Παναχί και Γουές Άντερσον επιστρέφουν δίπλα σε νέα ταλέντα. Συνολικά, ανακοινώθηκαν 19 ταινίες που θα διεκδικήσουν τις κορυφαίες διακρίσεις, αποστέλλοντας ένα σαφές μήνυμα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας στον κινηματογράφο.
Πέρα από τους ήδη ανακοινωθέντες Τομ Κρουζ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την τελευταία ταινία του “Mission: Impossible” και θα βραβευτούν αντίστοιχα με τον Χρυσό Φοίνικα, ο Μάιος υπόσχεται μια ακόμα παρέλαση διεθνών αστέρων στο κόκκινο χαλί των Καννών.
Οι φεστιβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον τραγουδιστή και ακτιβιστή Μπόνο σε μια ταινία για το συγκρότημα U2, καθώς επίσης και τους Χοακίν Φίνιξ, Τζόντι Φόστερ και τον Χάρις Ντίκινσον πίσω από την κάμερα. Ο Γουές Άντερσον επιστρέφει στο διαγωνιστικό με μια νέα ταινία συνεργασίας με τον Γκιγέρμο ντελ Τόρο, συνεργαζόμενος με τους Τομ Χανκς, Ριζ Άχμεντ, Σαρλότ Γκενσμπούρ και τη Σκάρλετ Γιόχανσον.