Ελλάδα – Λίβανος: Στο επίκεντρο η ενίσχυση της συνεργασίας και της φιλίας

Η Ελλάδα δεσμεύεται να στηρίξει την ευημερία και την ασφάλεια του Λιβάνου και της περιοχής, αναδεικνύοντας το θέμα ως μία από τις κύριες προτεραιότητές της. Η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στον Λίβανο, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Μισέλ Μενάσα, αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά την επίσκεψη, ο κ. Δένδιας επισήμανε τη σημασία της νέας κυβέρνησης του Λιβάνου και της εκλογής του Προέδρου Αούν, ενώ υπογράμμισε τη δέσμευση της Ελλάδας να συνεργαστεί ενεργά για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Η φιλία και η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου αναδεικνύονται ως θεμέλιοι πυλώνες για την ευρωπαϊκή πολιτική και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Οι δύο χώρες επιδιώκουν την ενίσχυση των σχέσεών τους και την επίλυση ζητημάτων όπως οι ροές αιτούντων άσυλο προς την Ευρώπη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε τη σημασία της αμυντικής διπλωματίας και της περιφερειακής συνεργασίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, ενισχύοντας την προοπτική για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου αναδεικνύεται ως κρίσιμη για την υποστήριξη του Λιβάνου στον δρόμο προς την ειρήνη και τη λύση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η επίσκεψη του κ. Δένδιας στο Λίβανο αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, προάγοντας τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Εορταστικό Μενού της Emirates για το Πάσχα 2025

Η Emirates προσφέρει ειδικό μενού εμπνευσμένο από το πνεύμα του Πάσχα για τους επιβάτες της μεταξύ 18 και 21 Απριλίου 2025, σε μια προσπάθεια να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία της γιορτής.

Αναλυτική Αναφορά στην Α1 Υδατοσφαίριση των Ανδρών

Αναλυτική αναφορά στα αποτελέσματα και τη βαθμολογία της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης.

Διαφάνεια και έλεγχος στις ΜΚΟ του μεταναστευτικού

Συζήτηση υπουργών για τη διαφάνεια και τον έλεγχο χρηματοδότησης των ΜΚΟ που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα.

Υπογράφηκε Συμπληρωματική Σύμβαση για το Έργο Φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας

Υπογράφηκε σήμερα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συμπληρωματική σύμβαση για το έργο "Κατασκευή φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας", με σημαντικές επιπτώσεις στην αγροτική ανάπτυξη και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.