Νέες απειλές από τον Τραμπ για αύξηση των αμερικανικών τελωνειακών δασμών

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι σκέφτεται να αυξήσει επιπλέον τους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς σε βάρος των κινεζικών προϊόντων κατά 50%, εάν το Πεκίνο δεν αποσύρει τα αντίμετρά του στη δασμολογική επίθεσή του.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε μέσω του κοινωνικού δικτύου Truth Social ότι δεν θα συναντήσει Κινέζους αξιωματούχους, αλλά θα επικεντρωθεί σε διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες που έχουν ζητήσει συναντήσεις.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι αμερικανικοί πρόσθετοι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα μπορεί να φθάσουν το 104%

Οι αμερικανικοί δασμοί στα κινεζικά προϊόντα θα ανέλθουν σε 104% συνολικά, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλει την αύξηση των δασμών κατά 50%, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η πρόεδρος του Μεξικού εκφράζει επιθυμία για αποφυγή αμοιβαίων δασμών με τις ΗΠΑ

Η πρόεδρος του Μεξικού δήλωσε ότι επιθυμεί να αποφύγει την επιβολή αμοιβαίων δασμών με τις ΗΠΑ μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ επισημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομίας θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι ξένες κυβερνήσεις πρέπει να πληρώσουν υψηλά ποσά για την κατάργηση των δασμών.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Κίνα: Ο νέος εχθρός στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ

Η Κίνα αναδεικνύεται ως ο κύριος αντίπαλος των ΗΠΑ στις εμπορικές σχέσεις, με τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί με επιπλέον δασμούς και την Κάθριν Τάι να προειδοποιεί για τις συνέπειες.

Η βία των εφήβων και η οικογενειακή δυναμική: Μια συζήτηση με τη Βάσω Αρτινοπούλου

Μια ανάλυση της βίας των εφήβων και της οικογενειακής δυναμικής μέσα από τη ματιά της Βάσως Αρτινοπούλου, πρωτοπόρου στην έρευνα για την ενδοοικογενειακή βία.

Η Κίνα ως ο κύριος αντίπαλος της Αμερικής: Μια νέα οικονομική πραγματικότητα

Η οικονομική κατάσταση και οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν τεταμένες, με την Κίνα να αναδεικνύεται σε κύριο αντίπαλο της Αμερικής.

Διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη: Σκάνδαλο και αποκαλύψεις

Ανακατατάξεις και αποκαλύψεις γύρω από το δυστύχημα στα Τέμπη, με τη δικαιοσύνη να διερευνά τις ευθύνες και τη συμμετοχή ξένων πανεπιστημίων.