Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Γεδεών Σάαρ επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την προηγούμενη Κυριακή, σε μια σπάνια επίσκεψη, όπου συζήτησε για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας με τον Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του Αμπντάλα.
Οι δύο χώρες είχαν επίσημα εγκαθιδρύσει διπλωματικές σχέσεις το 2020, με τις συμφωνίες του Αβραάμ, αλλά οι υψηλόβαθμες επισκέψεις είναι σπάνιες, ειδικά μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
Στη συνάντησή τους στο Αμπού Ντάμπι, οι δύο υπουργοί συζήτησαν την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε ανακοίνωση των ΗΑΕ.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τις περιφερειακές και διεθνείς προσπάθειες για την ανανέωση της ανακωχής, την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων.
Ο κ. Σάαρ ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες του για τη φιλοξενία, αναφέροντας ότι υπάρχουν προκλήσεις στη Μέση Ανατολή, αλλά υπάρχουν εταίροι για ένα καλύτερο μέλλον συνεργασίας και σταθερότητας.
Εικόνα από αρχείο EPA/JACK GUEZ / POOL