Ο ΠΑΟΚ έκανε το πιο γρήγορο προβάδισμα στην ιστορία του κόντρα στον Ολυμπιακό, με τα γκολ των Γιάννη Κωνσταντέλια και Μαντί Καμαρά να σημειώνονται στο 11ο λεπτό του αγώνα. Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό επίτευγμα της ομάδας, καθώς κατέρριψαν ένα παλιό ρεκόρ που κρατούσε από το 1987. Συγκεκριμένα, στις 6 Δεκεμβρίου 1987, ο ΠΑΟΚ στις Σέρρες είχε προηγηθεί με 2-0 τον Ολυμπιακό με γκολ των Πολ Μπάνον και Σωτήρη Μαυρομάτη, ενώ στη συνέχεια επικράτησε με 6-1.
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, εκτός από το γρήγορο γκολ, έγραψε το όνομά του στην ιστορία του ΠΑΟΚ σημειώνοντας το 100ο γκολ της ομάδας σε εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό.
Οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην Τούμπα ξεκίνησαν το 1959, με τον Λέανδρο Συμεωνίδη να πετυχαίνει το πρώτο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Σκαρτάδος είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε αυτές τις αναμετρήσεις, με έξι τέρματα κόντρα στην ομάδα του Πειραιά.