Η ονειρεμένη βραδιά του Βαγγέλη Παυλίδη στο “Estádio do Dragão” οδήγησε την Μπενφίκα σε μια πολύ σημαντική νίκη, 4-1 την Πόρτο, και ήταν απολύτως ιστορική, καθώς ο Έλληνας διεθνής επιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης των “Αετών”, σε όλη την ιστορία, που σημείωσε χατ τρικ εκτός έδρας εναντίον των “κυανόλευκων”.
Ο Ρουί Άγκουας και ο Πίτσι
Μέχρι σήμερα, μόνο μία φορά παίκτης της Μπενφίκα τα κατάφερε εναντίον της Πόρτο, ο Ρουί Άγκουας το 1987, που σκόραρε τρεις φορές εναντίον των “Δράκων”, αλλά στο “Estádio da Luz” στη Λισαβόνα.
Και ο τελευταίος παίκτης που σκόραρε τρία γκολ κόντρα στους “Δράκους” στο γήπεδό τους, ήταν ο Πίτσι, φορώντας τη φανέλα της Πάκος Φρερέιρα, το 2010/11, σε ένα 3-3 στις 8 Μαΐου 2011, εναντίον μιας Πόρτο με προπονητή τον σημερινό πρόεδρό της, Αντρέ Βίλας Μπόας.
Ο…συμβολισμός του Μπρούνο Λάζε
Ο προπονητής της Μπενφίκα, Μπρούνο Λάζε, επέλεξε να συνθέσει την εξαιρετική εμφάνιση του Παυλίδη για 73 ονειρικά λεπτά (έφυγε εκείνη τη στιγμή για να ανοίξει τον δρόμο για τον Μπελότι), έχοντας σκοράρει στο 1ο λεπτό, στο 43ο λεπτό και στο 69ο λεπτό με τη δύναμη που έδειξε η ομάδα του:
“Συμβολίζει λίγο τι είναι η ζωή ενός ποδοσφαιριστή και η ζωή των ομάδων. Αν κοιτάξουμε πίσω, οι φωνές ενάντια στην απόδοσή τους ήταν μεγαλύτερες από ό,τι είναι τώρα. Γι’ αυτό, κάθε στιγμή, αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι η απόλυτη εστίαση στο καθήκον μας, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εξελιχθούμε. Το να σκοράρεις είναι πάντα σημαντικό”, είπε χαρακτηριστικά.
Τα 24 γκολ και το σημάδι του “Estádio do Dragão”
Ο MVP της αναμέτρησης, Βαγγέλης Παυλίδης, σε δηλώσεις αναφέρθηκε σε μια “ιδιαίτερη μέρα” για τον ίδιο, λόγω των γκολ που σημειώθηκαν, και “για την ομάδα”. Είπε: “Καλύτερα από τα όνειρα; Νομίζω ναι! Το να σκοράρεις τα 3 γκολ δεν σημαίνει τόσο πολύ όσο να πάρεις τους 3 βαθμούς. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι στο πρωτάθλημα”, είπε μιλώντας στο Sport TV.
“Φυσικά, όταν σκοράρεις στο πρώτο ή το δεύτερο λεπτό είναι διαφορετικά. Νομίζω ότι το 0-3 είναι επίσης σημαντικό γιατί μας δίνει περισσότερο πλεονέκτημα και γίνεται δύσκολο για την άλλη ομάδα”, πρόσθεσε ο Παυλίδης, ο οποίος έφτασε τα 24 γκολ με τον αετό στο στήθος (14 στη Betclic League).
“Σκεφτόμαστε μόνο την ομάδα μας και θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Είμαστε συγκεντρωμένοι στον εαυτό μας και όχι στις άλλες ομάδες”, δήλωσε. Όταν μάλιστα του θύμισαν ότι η Μπενφίκα, την τελευταία φορά που κέρδισε στο “Estádio do Dragão”, κατέληξε πρωταθλήτρια (σεζόν 2022/23), ο Παυλίδης θεώρησε ότι θα μπορούσε να είναι καλό σημάδι: “Το ελπίζω. Έχουμε 6 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και είναι πραγματικά κρίσιμα για εμάς”, σημείωσε.
A. Bαζογιάννης