Η Ελλάδα αναγνωρίζεται από το ΔΝΤ για την οικονομική της πρόοδο

Στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη χώρα μας αναφέρεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί από το ρόλο του “μαύρου προβάτου” και ότι η αναγνώριση από το ΔΝΤ αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου. Επισημαίνει τη συνετή δημοσιονομική διαχείριση, την επίδραση στα έσοδα της οικονομίας, τις πρωτοβουλίες για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, και την ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα. Αναφέρει επίσης την ανάγκη για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών, καθώς και τον περαιτέρω περιορισμό του δημόσιου χρέους.Ο Κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει την ανάγκη για συνέχιση της οικονομικής πολιτικής που έχει αποδώσει μέχρι σήμερα, με έμφαση στη συμμετοχή των γυναικών και των νέων στην αγορά εργασίας, την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, καθώς και την επίτευξη του στόχου της σύγκλισης με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αυτήν την προσέγγιση, οι πολίτες θα επωφεληθούν και στο μέλλον από την οικονομική ανάκαμψη και τη μείωση της ανεργίας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Διπλωματικές Τάσεις και Οικονομικές Αντιφάσεις: Η Στρατηγική Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε μια επικίνδυνη γεωοικονομική αναμέτρηση, με τις αγορές να παραπατούν και τις χώρες να αναζητούν λύσεις για την αποφυγή οικονομικής κατάρρευσης.

Απεργιακός Κλοιός στην Ελλάδα: 9 Απριλίου 2025

Η χώρα μπαίνει σε απεργιακό κλοιό την 9η Απριλίου 2025, με μαζικές κινητοποιήσεις από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας αυξήσεις μισθών και βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Σύγκρουση Συρίας: Ισραήλ και Τουρκία σε Σημείο Καμπής

Η ένταση στη Συρία κλιμακώνεται με τις τελευταίες στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ και την τουρκική απειλή, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό σκηνικό στην περιοχή.

Η Κίνα: Ο νέος εχθρός στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ

Η Κίνα αναδεικνύεται ως ο κύριος αντίπαλος των ΗΠΑ στις εμπορικές σχέσεις, με τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί με επιπλέον δασμούς και την Κάθριν Τάι να προειδοποιεί για τις συνέπειες.