Τα οικονομικά κύματα από τους «ανταποδοτικούς» δασμούς του Τραμπ

Οι «ανταποδοτικοί» δασμοί που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προκάλεσαν ταραχές στα χρηματιστήρια παγκοσμίως. Η απάντηση της Κίνας με αντίμετρα και ελέγχους στις εξαγωγές, έφερε πτώση των μετοχών σε διάφορα μέρη του κόσμου, με τη Wall Street να είναι ιδιαίτερα ζημιογόνα. Η ευρώπη επίσης ένιωσε το κύμα της αβεβαιότητας, με απώλειες στο διήμερο.

Η αντίδραση των επενδυτών είναι αρνητική, με προβλέψεις για ύφεση στις ΗΠΑ και ανησυχίες και για την Ευρωζώνη. Οι δασμοί επηρεάζουν επίσης τις ελληνικές εξαγωγές, αν και οι άμεσες επιπτώσεις είναι περιορισμένες, οι έμμεσες είναι πιο σημαντικές λόγω της συνδεσμολογίας με άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι δασμοί του Τραμπ έχουν προκαλέσει διχασμό και αντιδράσεις, με την Κίνα και την ΕΕ να απαντούν εξίσου σκληρά. Η προοπτική για διμερείς διαπραγματεύσεις δείχνει δύσκολη, με την παγκόσμια οικονομία να κινδυνεύει από την εξάπλωση του εμπορικού πολέμου.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Οινόφυτα και Λειβαδιά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πυκνό πρόγραμμα αύριο, με επισκέψεις σε Οινόφυτα και Λειβαδιά, καθώς και συνάντηση με τον Robert D. Kaplan στα πλαίσια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Νέα κλιμάκωση με αύξηση δασμών στο 125%

Αυξημένοι δασμοί στο 125% από τις ΗΠΑ προς την Κίνα σηματοδοτούν νέα φάση στον εμπορικό πόλεμο, ενώ οι αγορές αντιδρούν με θετικά σημάδια.

Ολυμπιακός σερί πρωταθλήματα

Ο Ολυμπιακός πλησιάζει στο 4ο σερί πρωτάθλημά του στο μπάσκετ γυναικών, καθώς επικράτησε του Αθηναϊκού με 85-62 στον τρίτο τελικό της Α1 κατηγορίας.

Ο Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολος Στην Ιταλία

Ο Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, Κάρολος, εκφώνησε ομιλία ενώπιον των μελών του ιταλικού κοινοβουλίου, τονίζοντας τη σημασία της υπεράσπισης των δημοκρατικών αξιών.