Η ΕΕ ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της εναντίον των δασμών του Τραμπ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της απέναντι στους δασμούς που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, εξέφρασε την ανησυχία της για τις επιπτώσεις των δασμών στις χώρες, αναγνωρίζοντας τη σημασία της κατάστασης.

Επιβεβαίωσε τη δέσμευση της ΕΕ για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και την προθυμία της να λάβει αντίμετρα, εάν απαιτηθεί. Επισήμανε επίσης τη σημασία της συνεργασίας με άλλους εταίρους για την αντιμετώπιση της νέας οικονομικής πραγματικότητας.

Εκφράζοντας ανησυχία για την εξέλιξη στην Ουκρανία και τις ενέργειες της Ρωσίας, η Φον ντερ Λάιεν επιβεβαίωσε την πρόθεση της για στενή συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο σε θέματα ασφάλειας και άμυνας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της επερχόμενης Διεθνούς Διάσκεψης για το Μέλλον της Ενεργειακής Ασφάλειας, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Στάρμερ στο Λονδίνο στις 24 Απριλίου.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η αύξηση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές επιβεβαιώνεται από τον Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την αύξηση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές στο 104% από την Τετάρτη, ενόψει της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.

Τραγωδία στα Σπάτα: 3χρονο αγοράκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Σοβαρό ατύχημα στα Σπάτα με θύμα ένα 3χρονο αγοράκι, το οποίο παρασύρθηκε από αυτοκίνητο. Ο οδηγός συνελήφθη και οι αρχές ερευνούν το περιστατικό.

Αναταραχή στον ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Κατηγορίες και αντιφάσεις από τον Παπαδημητρίου

Δραματικές εξελίξεις στον ΕΟΔΑΣΑΑΜ με κατηγορίες και αντιφάσεις από τον Χρήστο Παπαδημητρίου σχετικά με την πυρόσφαιρα και την έρευνα της τραγωδίας των Τεμπών.

Νέα Κλιμάκωση στον Εμπορικό Πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας

Η νέα κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας φέρνει ανησυχία στις αγορές και επηρεάζει σχεδόν κάθε κινεζικό προϊόν που εισάγεται στις ΗΠΑ.