Ο πρώην προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πρωταθλητής Euroleague Δημήτρης Ιτούδης βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της Χάποελ Τελ Αβίβ στο Eurocup. Μετά την επιτυχημένη πορεία που οδήγησε την ομάδα στους τελικούς της διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας την Γκραν Κανάρια, ο Ιτούδης μοιράστηκε τις σκέψεις του στο EOK WebRadio.
Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στους λόγους που τον έπεισαν να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Χάποελ μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Αναφέρθηκε στους υψηλούς στόχους που έχει θέσει ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Όφερ Γιανάι, και τη σημασία της επέκτασης της ομάδας στη Euroleague, σε περίπτωση κατάκτησης του Eurocup.
Αναφερόμενος στην πορεία της Χάποελ Τελ Αβίβ στο Eurocup, ο Ιτούδης είπε: “Είμαστε στη διαδικασία ‘χτισίματος’, παρά τις ιστορικές νίκες που πετύχαμε. Κατακτήσαμε ματς στα προημιτελικά-ημιτελικά, αλλά χρειάζεται χρόνος για να ‘χτιστεί’ αυτό που θέλουμε. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.”
Ο Ιτούδης αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη του κόσμου στο Game 2 και στην αντίπαλη ομάδα, Γκραν Κανάρια, τονίζοντας τη δυσκολία των αναμετρήσεων στο Eurocup. Επισήμανε επίσης τις αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας και την προοπτική της επέκτασης της Euroleague.
Τέλος, αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη της ομάδας, Όφερ Γιανάι, ο Ιτούδης εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή του στο μπάσκετ, καθώς και την ανάγκη για αλλαγές στη διοργάνωση της Euroleague προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η ποιότητα του πρωταθλήματος.