Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής “Ρόζα Ιμβριώτη” και ανακοίνωσε την ανέγερση νέας πτέρυγας για το Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Χαρδαλιάς συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, ξεναγήθηκε στους χώρους του ιστορικού εκπαιδευτικού ιδρύματος και συζήτησε με το διδακτικό προσωπικό και τους γονείς για το έργο που επιτελείται, αλλά και για τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας να συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων, με τη χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για την ανέγερση νέας πτέρυγας για την αυτόνομη στέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ανακαίνιση της υφιστάμενης πτέρυγας του σχολείου και τις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της προσβασιμότητας των χώρων του.

Το Ειδικό Σχολείο Πειραματικό Σχολείο Καισαριανής ιδρύθηκε το 1937 από τη διάσημη παιδαγωγό Ρόζα Ιμβριώτη και αποτελεί το πρώτο σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στη χώρα. Αυτή τη στιγμή, καλύπτει τις ανάγκες 67 μαθητών και μαθητριών καθώς και οκτώ νηπίων με ειδικές ανάγκες από οκτώ περιοχές.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Κατάπαυση πυρός στη Μιανμάρ μετά από σεισμό

Η στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε προσωρινή κατάπαυση του πυρός μετά τον καταστροφικό σεισμό, προκειμένου να επιταχυνθούν οι προσπάθειες ανακούφισης και ανοικοδόμησης.

Διαψεύδεται η ύπαρξη ναρκωτικών στο αίμα του Μαραντόνα

Οι ιατροδικαστές διαψεύδουν την ύπαρξη ναρκωτικών στο αίμα του Μαραντόνα, ενώ εντοπίζουν ίχνη φαρμάκων για ναυτία και αντικαταθλιπτικών.

Συνάντηση Υπουργού Οικονομικών με ΣΕΒ

Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ είχε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, με στόχο την ενίσχυση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Παραίτηση Έλον Μασκ από την κυβερνητική θέση

Ο Έλον Μασκ αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του στην αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ.