Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ, η Ελλάδα θα έχει διπλή εκπροσώπηση στο Youth League τη σεζόν 2025/26. Με τον Ολυμπιακό να έχει εξασφαλισμένη θέση στον όμιλο του Champions League, ανοίγει μια θέση για την Ελλάδα στο Youth League. Η δεύτερη ομάδα θα προέλθει από το πρωτάθλημα Κ19 της Super League, είτε ΠΑΟΚ είτε Παναθηναϊκός, που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA, ο δεύτερος του πρωταθλήματος Νέων θα συμμετάσχει στο Youth League, ενώ η τελευταία πρόταση του κανονισμού καθορίζει την περίπτωση κενής θέσης στο μονοπάτι των πρωταθλητών.
Το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στην Κ19 κατηγορία θα κρίνει τη συμμετοχή στο Youth League, ενώ στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός έχει μια ελάχιστη διαφορά βαθμών από τις δύο άλλες ομάδες.
Έτσι, η Ελλάδα προετοιμάζεται για μια σπουδαία συμμετοχή στο Youth League, με δύο ομάδες να εκπροσωπούν τη χώρα σε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της Ευρώπης.