Έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες στις Κυκλάδες

Έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες σαρώνουν τις Κυκλάδες, προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Πάρου. Οι κακοκαιρικές συνθήκες οδήγησαν σε κατολισθήσεις, πλημμύρες και καταρρεύσεις τμημάτων του δικτύου, καθιστώντας επικίνδυνη τη μετακίνηση.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Πάρου αναφέρει ότι οι ζημιές στο οδικό δίκτυο είναι σοβαρές και περιλαμβάνουν επίσης κλειστές σχολικές μονάδες για αύριο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρέασαν επίσης τη Μύκονο, με τους κατοίκους να καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι σχολικές μονάδες και στις δύο νησιωτικές περιοχές θα παραμείνουν κλειστές αύριο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων.

Η Πυροσβεστική ενεργοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, με δεκάδες κλήσεις να λαμβάνονται λόγω των πλημμυρών και των εκτάκτων αναγκών. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες για την ασφάλειά τους.

Η κακοκαιρία αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, με τοπικά επικίνδυνα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας.

Η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με ενισχύσεις να αποστέλλονται στα νησιά για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προκαλεί η κακοκαιρία.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αρνητική απάντηση στο αίτημα γυρισμάτων του Γιώργου Λάνθιμου στην Ακρόπολη

Ο Γιώργος Λάνθιμος αναζητά νέο χώρο για τα γυρίσματα της ταινίας «Bugonia», καθώς το ΚΑΣ δεν χορήγησε άδεια για την Ακρόπολη.

Εντάσεις ΗΠΑ – Κίνας για την Ταϊβάν

Η κατηγορία της Ουάσιγκτον προς το Πεκίνο για την τοποθέτηση σε "κίνδυνο" την περιφερειακή ασφάλεια έρχεται μετά την ανακοίνωση από τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας νέων γυμνασίων ευρείας κλίμακας στο στενό της Ταϊβάν.

Αναταραχή στην Αϊτή: Εξέγερση στη φυλακή οδηγεί σε μαζικές αποδράσεις

Οι αϊτινές αρχές αντιμετωπίζουν κρίση κοινότητας μετά την εξέγερση σε φυλακή που οδήγησε σε μαζικές αποδράσεις. Η Αϊτή βιώνει περίοδο αστάθειας και βίας, με την παρουσία της Πολυεθνικής Δύναμης να μην αρκεί να αποκαταστήσει την τάξη.

ΗΠΑ: Ενέκρινε την πώληση F-16 στις Φιλιππίνες λόγω εντάσεων με την Κίνα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την έγκριση της πώλησης 20 μαχητικών F-16 στις Φιλιππίνες, αξίας 5,58 δισ. δολαρίων, λόγω των εντάσεων με την Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα.