Σήμερα το πρωί, Κυριακή, σημειώθηκε μια σοβαρή επίθεση σε λεωφορείο στο Κορωπί, όταν ένας 51χρονος άνδρας τραυμάτισε συνολικά τέσσερα άτομα, έναν επιβάτη και τρεις αστυνομικούς, προτού ακινητοποιηθεί με πυροβολισμό στο πόδι από μέλη της αστυνομικής ομάδας ΔΙΑΣ.
Ο οδηγός του λεωφορείου, Παναγιώτης Χαλάτσης, περιέγραψε στην ΕΡΤ ότι ο δράστης, καθόταν στα πίσω καθίσματα και όταν είδε το πρώτο του θύμα να ετοιμάζεται να κατέβει, πλησίασε και του επιτέθηκε με μαχαιριές στο κεφάλι και το λαιμό, χρησιμοποιώντας κατσαβίδι.
Ο οδηγός ανέφερε ότι ο 51χρονος δεν είπε τίποτα κατά την επίθεση, ενώ ο ίδιος άνοιξε τις πόρτες του λεωφορείου για να απελευθερώσει τους υπόλοιπους επιβάτες και κάλεσε αμέσως την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.
Στη συνέχεια, ο δράστης κατέβηκε από το λεωφορείο και μετέβη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, διανύοντας περίπου 700 μέτρα, κάτι που υποδηλώνει μια ξαφνική ψυχική κατάσταση, καθώς οι αρχές τον έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για περιστατικά κλοπών και εξυβρίσεων.
Ανάμεσα στους τραυματίες αστυνομικούς περιλαμβάνεται και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κορωπίου, ο οποίος φέρεται να έχει υποστεί σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι.
Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι έφθασαν στην περιοχή, ζήτησαν από τον δράστη να παραδοθεί. Όταν εκείνος αρνήθηκε να συμμορφωθεί, οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στο πόδι για να τον ακινητοποιήσουν.
Στην περιοχή βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Συνδρεβέλης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων, επισημαίνοντας ότι «ήμασταν τυχεροί που κρατούσε κατσαβίδι και όχι άλλο αντικείμενο ή όπλο».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Ηλίας Δρέντας, δήλωσε ότι η καθημερινότητα των αστυνομικών είναι επικίνδυνη, καθώς οι υπηρεσίες λειτουργούν με το 30% της οργανικής τους δύναμης.