Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος μιλά για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επισημαίνει την ανάγκη να δοθεί έμφαση στις επενδύσεις στις περιοχές της Ελλάδας που χρήζουν ανάπτυξης. Τονίζει ότι ο στόχος είναι η ενίσχυση της βιομηχανίας, η αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής και η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία που προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εκφράζει την επιθυμία του να φέρουν νέες τεχνολογίες και παραγωγικές μονάδες εργασίας στη χώρα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας που θα είναι και καλά αμειβόμενες, με στόχο τη διατήρηση των νέων στην Ελλάδα.

Σχετικά με τις προκαταβολές σε παλαιότερα αναπτυξιακά σχέδια που δεν ολοκληρώθηκαν, ο υπουργός αναφέρει ότι υπάρχουν ποσά που δεν έχουν αξιοποιηθεί και πρέπει να επιστραφούν στον φορολογούμενο. Επιμένει στη διαφάνεια και την αξιοποίηση των χρημάτων για αναπτυξιακούς σκοπούς ή κοινωνικές δράσεις, μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισημαίνει ότι η οικονομία δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στον τουρισμό και την κατανάλωση, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης. Με μέτρα κατά του πληθωρισμού, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει επιτύχει τη σταθεροποίηση των τιμών τροφίμων. Ωστόσο, υπογραμμίζει τη σημασία του ανταγωνισμού και της ενημέρωσης του καταναλωτή.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντήθηκε με την Εύξεινο Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών και εξέφρασε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην αναγνώριση της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής και την προώθηση της ιστορίας του προσφυγικού ελληνισμού.

Πρόκληση για το BBC: Μείωση εσόδων κατά ένα δισεκατομμύριο λίρες

Το BBC αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πρόκληση στη χρηματοδότηση του περιεχομένου του, με μείωση εσόδων κατά ένα δισεκατομμύριο λίρες τα τελευταία 15 χρόνια. Η φιλοδοξία και ο όγκος του περιεχομένου απειλούνται χωρίς παρέμβαση.

Καταδίκη Λε Πεν: Αναταράξεις στη Γαλλία

Η καταδίκη της Μαρίν Λε Πεν προκαλεί αναταράξεις στη γαλλική πολιτική σκηνή, με αντιδράσεις από διάφορα κόμματα και διεθνείς παράγοντες.