Η διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και η παραχώρησή τους για εκδηλώσεις επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή την αμφιλεγόμενη λυόμενη κατασκευή που τοποθετήθηκε έξω από το Καλλιμάρμαρο για συνέδριο της Coca-Cola. Η κατασκευή αυτή, που χαρακτηρίστηκε ως «κατασκευή – έκτρωμα», κάλυψε σχεδόν ολοκληρωτικά το ιστορικό Στάδιο.
Η υπουργός Πολιτισμού, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο και διαπίστωσε παραβίαση του Ν. 4858/2021, σχετικά με την προστασία των αρχαιοτήτων. Έτσι, αποφάσισε την άμεση διακοπή των εργασιών και την επανεξέταση της αίτησης παραχώρησης από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Λίγες ώρες αργότερα, η Coca-Cola 3Ε ανακοίνωσε την ακύρωση της εκδήλωσης, υποστηρίζοντας όμως ότι τήρησαν όλες τις διαδικασίες και τα αρχιτεκτονικά σχέδια.
Η αίτηση για την παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου για την εκδήλωση κατατέθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και εγκρίθηκε σχετικά γρήγορα. Περιλάμβανε την καταβολή 50.000 ευρώ ως προκαταβολή και 400.000 ευρώ ως αποζημίωση για την παραχώρηση του Σταδίου. Ωστόσο, απαιτείται έγκριση από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων για τη σύνταξη του συμφωνητικού.
Ακόμη, η έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης του υπουργείου Πολιτισμού δόθηκε με συγκεκριμένους όρους που απαιτούσαν ελαφρές και αναστρέψιμες κατασκευές, χωρίς να προκαλούν βλάβη στο μνημείο. Ωστόσο, η κατασκευή που τοποθετήθηκε ήταν υπερβολικά μεγάλη και εμπόδιζε την είσοδο στο Στάδιο.
Οι επισκέπτες που περνούσαν από το Παναθηναϊκό Στάδιο αντί να απολαμβάνουν την ιστορική του εικόνα, έβλεπαν μια μεγάλη και ακαλαίσθητη κατασκευή, που θύμιζε θερμοκήπιο. Το σκεπτικό πίσω από αυτή την κατασκευή προοριζόταν για την άμεση θέα των 500 προσκεκλημένων του συνεδρίου, όμως τα μνημεία της χώρας ανήκουν σε όλους και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ντεκόρ.