Αμερικανική επίθεση στη Δανία για την ασφάλεια της Γροιλανδίας

Κατηγορίες για έλλειψη ασφάλειας στη Γροιλανδία απηύθυνε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, στη Δανία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη μοναδική αμερικανική στρατιωτική βάση στο νησί. “Η Δανία δεν εγγυήθηκε καλά την ασφάλεια της Γροιλανδίας”, δήλωσε ο Βανς, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την ανεπαρκή προστασία του νησιού.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν δίστασε να εκφράσει την αντίθεσή του προς την ηγεσία της Δανίας, κατηγορώντας την για έλλειψη επενδύσεων στην ασφάλεια της Γροιλανδίας. “Είναι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών που θα αλλάξει”, τόνισε, υποσχόμενος επενδύσεις στην ασφάλεια του νησιού και την παροχή πρόσθετων πολεμικών πλοίων.

Οι δηλώσεις του Βανς αναφέρονται στην ανάγκη αναβάθμισης της ασφάλειας της Γροιλανδίας, ενώ υπογραμμίζει τη σημασία του σεβασμού προς την αυτοδιάθεση των Γροιλανδών. Επισημαίνει πως η προστασία της Γροιλανδίας υπό την αμερικανική ομπρέλα ασφαλείας θα ήταν προτιμότερη από την υπό τη διοίκηση της Δανίας.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει την πεποίθησή του πως η Γροιλανδία θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και ότι οι Γροιλανδοί θα επιδιώξουν την ανεξαρτησία τους από τη Δανία, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αντιμετωπίζει την Άλμπα ο Ολυμπιακός με αμφίβολους Ράιτ και Φουρνιέ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άλμπα στο Βερολίνο με αμφίβολους τραυματίες και αναζητά την επιστροφή στις νίκες στη Euroleague.

Καταδίκη Λε Πεν: Αντιδράσεις Ορμπαν και Σαλβίνι

Αντιδράσεις στην καταδίκη της Μαρίν Λε Πεν από τον Ορμπαν και τον Σαλβίνι, ενώ η Ρωσία αποφεύγει την εμπλοκή στην εσωτερική πολιτική της Γαλλίας.

Αγώνας-πλέι οφ για την τελευταία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2025

Η FIFA εξετάζει αγώνα πλέι οφ μεταξύ Λος Άντζελες FC και Κλουμπ Αμέρικα για την τελευταία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2025, αντικαθιστώντας το σύλλογο της Λεόν.

Σεισμός στη Μιανμάρ: Ανακοινώθηκε αύξηση των νεκρών σε 2.056 και των τραυματιών σε 3.900

Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό ανέβηκε σε 2.056 και οι τραυματίες σε 3.900, με 270 ανθρώπους ακόμη αγνοούμενους. Οι εκτιμήσεις διεθνών εμπειρογνωμόνων μιλούν για πολλές χιλιάδες νεκρούς στη φτωχή χώρα.