ΗΠΑ: Καλούν το Λίβανο να αφοπλίσει τη Χεζμπολάχ μετά τις επιθέσεις στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση και ο στρατός του Λιβάνου έχουν την «ευθύνη» να αφοπλίσουν τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τις δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, που εκφράζουν τη στήριξή τους προς το Ισραήλ μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στη Βηρυτό.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τάμι Μπρους, τόνισε ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου πρέπει να αναλάβει δράση για τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικές εχθροπραξίες.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος επισήμανε ότι η άμυνα του Ισραήλ ήταν αναγκαία μετά τις επιθέσεις με ρουκέτες από το Νότιο Λίβανο, ενώ προηγουμένως είχε προηγηθεί εκκένωση συνοικίας στη Βηρυτό λόγω της απειλής.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ναουάζ Σαλάμ, κάλεσε τον στρατό να προβεί στη σύλληψη των υπευθύνων για τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν, προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αντιμετωπίζει την Άλμπα ο Ολυμπιακός με αμφίβολους Ράιτ και Φουρνιέ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άλμπα στο Βερολίνο με αμφίβολους τραυματίες και αναζητά την επιστροφή στις νίκες στη Euroleague.

Καταδίκη Λε Πεν: Αντιδράσεις Ορμπαν και Σαλβίνι

Αντιδράσεις στην καταδίκη της Μαρίν Λε Πεν από τον Ορμπαν και τον Σαλβίνι, ενώ η Ρωσία αποφεύγει την εμπλοκή στην εσωτερική πολιτική της Γαλλίας.

Αγώνας-πλέι οφ για την τελευταία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2025

Η FIFA εξετάζει αγώνα πλέι οφ μεταξύ Λος Άντζελες FC και Κλουμπ Αμέρικα για την τελευταία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2025, αντικαθιστώντας το σύλλογο της Λεόν.

Σεισμός στη Μιανμάρ: Ανακοινώθηκε αύξηση των νεκρών σε 2.056 και των τραυματιών σε 3.900

Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό ανέβηκε σε 2.056 και οι τραυματίες σε 3.900, με 270 ανθρώπους ακόμη αγνοούμενους. Οι εκτιμήσεις διεθνών εμπειρογνωμόνων μιλούν για πολλές χιλιάδες νεκρούς στη φτωχή χώρα.