Ένταση στη Γάζα: Σκοτώθηκε εκπρόσωπος του Χαμάς σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα

Ένταση στη Γάζα με τον θάνατο εκπροσώπου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, Άμπντελ Λατίφ αλ Κάνου, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Η είδηση μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Σεμπάμπ («Νεολαία») τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη, ενώ η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει τις επιδρομές της στη Γάζα. Το περιστατικό αναμένεται να επιφέρει νέα κύματα έντασης μεταξύ των δύο πλευρών, αυξάνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω επιδείνωση της σύγκρουσης.

Παράλληλα, οι διεθνείς παρατηρητές καλούν σε άμεση κατάπαυση του πυρός και στην επανάληψη του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της βίας και να επιτευχθεί ειρηνική λύση στη σύγκρουση.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Μειώσεις φόρων και βελτίωση αποδοχών: Τα βήματα της κυβέρνησης για τους δημόσιους υπαλλήλους

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε τα μέτρα που λαμβάνονται για τη βελτίωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και τις μειώσεις φόρων.

Ροντρίγκο: “Θέλω να παραμείνω στη Ρεάλ, αλλά η διοίκηση σκέφτεται προσφορά 100 εκατ. ευρώ”

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Ροντρίγκο, εκφράζει επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα, αλλά η διοίκηση εξετάζει προσφορά ύψους 100 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή του. Οι οπαδοί ανησυχούν για το μέλλον του στη LaLiga, ενώ οι ομάδες της Premier League δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Σεισμός στη Μιανμάρ: Σειρήνες για τους νεκρούς

Σειρήνες ακούστηκαν στη Μιανμάρ σήμερα για την τιμή των νεκρών του ισχυρού σεισμού που πλήττει τη χώρα, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 2.719 άτομα και τους τραυματίες σε 4.521. Πάνω από 400 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι εκτιμήσεις του ηγέτη της χούντας αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί στους 3.000.

Ρωσική επίθεση πλήττει ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, μετά την κατάπαυση πυρός που συμφωνήθηκε στη Σαουδική Αραβία. Ζημιές σε ενεργειακή υποδομή στην Χερσώνα έχουν προκαλέσει διακοπή ρεύματος για 45.000 κατοίκους.