Συνέδριο Cybertech Global: Προκλήσεις και Λύσεις στον Κυβερνοχώρο

Ο διασυνοριακός χαρακτήρας του ηλεκτρονικού εγκλήματος και η ανάγκη για συλλογική δράση απέναντι στις προκλήσεις που αναδύονται στον κυβερνοχώρο αναδείχθηκαν στις συζητήσεις και τοποθετήσεις της χθεσινής, πρώτης ημέρας του συνεδρίου Cybertech Global, που διεξάγεται στο Τελ Αβίβ.

Η ανάγκη συνεργασίας υπογραμμίστηκε από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, που αναφέρθηκε στην πρωτοπορία της χώρας του σε τεχνολογίες που φέρνουν επανάσταση στη ζωή μας καθημερινά, αλλά και στη σημασία των διασυνοριακών συνεργασιών για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων προκλήσεων της ψηφιακής εποχής.

Στο ίδιο πνεύμα, ο τέως γενικός διευθυντής της εθνικής διεύθυνσης ασφάλειας του Ισραήλ INCD (Israel National Cyber Directorate) Γκάμπι Πορτνόι (Gaby Portnoy), έκανε ειδική μνεία στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ κυβερνήσεων στη σκιά της αυξανόμενης απειλής των κρατικά χρηματοδοτούμενων επιθέσεων.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της κυβερνοασφάλειας του Ισραήλ, Νιτζάν Αμάρ (Nitzan Amar), ανέφερε ότι η ένταση των κυβερνοεπιθέσεων κατά του Ισραήλ τριπλασιάστηκε από το ξέσπασμα του πολέμου, αλλά καμία επίθεση δεν κατάφερε να πλήξει τις εθνικές υποδομές ή την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ισραηλινών δυνάμεων άμυνας (IDF).

Εκπρόσωποι από διάφορες χώρες συζητούν στο συνέδριο για τις διεθνείς προκλήσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, τις προοπτικές συνεργασιών, τις οικονομικές απειλές στον κυβερνοχώρο και τη σημασία των συμπράξεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στο πλαίσιο της τεχνολογίας, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει εργαλεία για την προπαγάνδα και τη στρατολόγηση εξτρεμιστών, θέτοντας προκλήσεις για την ασφάλεια.

Σημαντική συζήτηση προκάλεσε η εξαγορά της Wiz από τη Google και οι κίνδυνοι που ενέχει η τεχνητή νοημοσύνη, όπως το DeepSeek, στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Το συνέδριο συνεχίζεται με πληθώρα συζητήσεων πάνω στην τεχνολογία, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνει η εξέλιξή της.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ενημέρωση για τα έργα υποδομής στο Πέραμα από τον Περιφερειάρχη Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώθηκε για την πορεία των έργων υποδομής στο Πέραμα, τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής. Κατά την επίσκεψή του, εξέφρασε τη δέσμευσή του για την ολοκλήρωσή τους μέσα στη θητεία του.

La Liga: Η μάχη για τον τίτλο στο τελικό ευθύν

Η La Liga μπαίνει στην τελική ευθεία με τη Μπαρτσελόνα στην κορυφή, αλλά η Ρεάλ και η Ατλέτικο δεν το βάζουν κάτω. Η μάχη για τον τίτλο είναι συναρπαστική με τις τελευταίες δέκα αγωνιστικές να κρίνουν τα πάντα.

Οι Sex Pistols επιστρέφουν: Νέα περιοδεία στη Βόρεια Αμερική

Οι Sex Pistols ανακοίνωσαν την πρώτη τους περιοδεία στη Βόρεια Αμερική μετά από 20 χρόνια απουσίας, ενώνοντας δυνάμεις με νέο frontman για να κατακτήσουν ξανά τη μουσική σκηνή.

Σύσκεψη για την Ολοκλήρωση της Σχολικής Χρονιάς και την Έναρξη της Νέας

Σημαντικές αποφάσεις και προτεραιότητες αναδείχθηκαν στη σύσκεψη της Υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, για την ομαλή ολοκλήρωση και προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς.