Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί για ένα ψευδεπίγραφο και απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που κυκλοφορεί μέσω email, δηλώνοντας ότι φέρει τις υπογραφές της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρη Μάλλιου. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να δώσουν εξηγήσεις για διάφορα αδικήματα, με σκοπό να τους απατήσουν και να τους αποσπάσουν χρήματα.
Η Ελληνική Αστυνομία εκδίδει ανακοίνωση προειδοποίησης για ένα ψευδεπίγραφο και απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται μέσω email και φέρει τις υπογραφές της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρη Μάλλιου. Το μήνυμα αυτό, που δεν είναι καινούργιο, προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες, καλώντας τους να δώσουν εξηγήσεις για διάφορα αδικήματα, όπως η παιδική πορνογραφία, με σκοπό να τους απατήσει και να τους αποσπάσει χρήματα.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι οι δράστες χρησιμοποιούν τα στοιχεία της Υπουργού Εσωτερικών και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε ένα ψευδεπίγραφο μήνυμα, προσπαθώντας να εξαπατήσουν τους πολίτες και να τους απατήσουν. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται με σκοπό να πείσουν τους παραλήπτες του μηνύματος να παράσχουν εξηγήσεις και να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.
Η Αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται στο συγκεκριμένο μήνυμα και να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ζημία. Επίσης, παρέχονται συμβουλές για την αποφυγή απάτης στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.