Αναστολή καθηκόντων για ιατροδικαστή στη Βόρεια Ελλάδα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αποφάσισε να θέσει σε αναστολή καθηκόντων τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, Θεόδωρο Νούσια. Αυτή είναι η πέμπτη περίπτωση ιατροδικαστή που παραπέμπεται σε αναστολή καθηκόντων από τον κ. Φλωρίδη τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Νούσιας κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου σε μια δίκη όπου ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία, προκειμένου να ελεγχθεί η συνέπεια της κατάθεσης του ιατροδικαστή. Τελικά, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Δημοσκόπηση ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: Αντίσταση στον λαϊκισμό και αυτοπροκαλούμενη οικονομική καταστροφή

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, αναλύει τη θέση του κόμματος σχετικά με την αντίσταση στον λαϊκισμό, τους δασμούς των ΗΠΑ και τις επιπτώσεις στην οικονομία, καθώς και την αντίδραση στην παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο δικαστικό συμβούλιο.

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον του Λιμενικού στη Λέσβο

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στη Λέσβο, όταν Τούρκοι διακινητές άνοιξαν πυρ κατά σκάφους του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή.

Συμφωνία ΠΟΥ για προστασία από μελλοντικές πανδημίες

Τα κράτη-μέλη του ΠΟΥ συμφώνησαν επί της αρχής για κείμενο που θα προστατεύσει τον κόσμο από μελλοντικές πανδημίες, μετά από τρία χρόνια συζητήσεων.

Συνάντηση Πούτιν – Γουίτκοφ: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για την Ουκρανία

Η συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη μεταξύ του Πούτιν και του Γουίτκοφ ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις ώρες συνομιλιών που αφορούσαν κυρίως την Ουκρανία, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.