Σκάνδαλο διαφθοράς στην Πολεοδομία Ρόδου: Νέα στοιχεία και βαριά ονόματα

Νέες αποκαλύψεις που αναδεικνύουν τις διαστάσεις του σκανδάλου διαφθοράς στην Πολεοδομία Ρόδου έρχονται στο φως, καθώς η δικογραφία που εξετάζουν οι ανακριτικές αρχές περιλαμβάνει 27 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και σημαντικά πρόσωπα από τον επιχειρηματικό και αθλητικό κόσμο.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, τρεις κορυφαίοι ξενοδόχοι της Ρόδου και ένας πρώην ποδοσφαιριστής φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση δωροδοκίας υπαλλήλου, που σχετίζεται με τις δραστηριότητες του κυκλώματος εντός της Πολεοδομίας.

Η υπόθεση ξεκίνησε με τη σύλληψη επτά υπαλλήλων της Πολεοδομίας, αλλά όσο προχωρά η έρευνα, αποκαλύπτεται ένα περίπλοκο δίκτυο διαφθοράς, στο οποίο συμμετείχαν επιχειρηματίες και ιδιώτες που κατέβαλαν χρηματικά ποσά προκειμένου να εξασφαλίσουν παράνομες οικοδομικές άδειες και προνομιακή μεταχείριση σε ελέγχους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εμπλοκή του πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος φέρεται να επιχείρησε να εξασφαλίσει οικοδομική άδεια για ακίνητο του με αντάλλαγμα 5.000 ευρώ σε υπάλληλο της Πολεοδομίας. Αντίστοιχες κατηγορίες βαραίνουν και τους τρεις ξενοδόχους, οι οποίοι φέρονται να είχαν επανειλημμένες συναλλαγές με υπαλλήλους της υπηρεσίας για να επιταχύνουν τις διαδικασίες ανάπτυξής τους.

Η έρευνα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς οι αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία όπως καταγεγραμμένες συνομιλίες και οικονομικά δεδομένα που είναι επιβαρυντικά για ορισμένα πρόσωπα.

Μια νέα καταγγελία που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε, αναφέρεται σε δύο από τους συλληφθέντες που φέρονται να είχαν δημιουργήσει εγκληματική συμμορία εντός του κρατικού μηχανισμού, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους για να αποσπούν χρηματικά ποσά μέσω εκβιασμών.

Όπως περιγράφεται στην καταγγελία, οι φερόμενοι υπάλληλοι εκβίαζαν ιδιοκτήτες ακινήτων και μηχανικούς, απαιτώντας υπερβολικές «αμοιβές» για την επιτάχυνση της έκδοσης οικοδομικών αδειών. Η καταγγελία περιλαμβάνει επίσης στοιχεία για τον πολυτελή τρόπο ζωής τους, που δεν συνάδει με τις αποδοχές ενός δημοσίου λειτουργού.

Η καταγγελία ζητά την εξονυχιστική έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της διαφθοράς και ο αριθμός των συμμετεχόντων στο κύκλωμα.

Αυτή η νέα καταγγελία ενισχύει την εικόνα ότι η υπόθεση της Πολεοδομίας στη Ρόδο είναι πολύ πιο εκτεταμένη από όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί, αποκαλύπτοντας ένα σύστημα διαφθοράς που φαίνεται να λειτουργούσε ανεξέλεγκτα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Καθιερωμένη Δοξολογία για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, συμμετείχε στην καθιερωμένη δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, με πλήθος προσκεκλημένων και αξιωματούχων να παραστένουν.

Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι

Στο Φαρμακονήσι συνελήφθη διακινητής αλλοδαπών, 33 ετών, που προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια με ταχύπλοο σκάφος, κατηγορούμενος για πολλαπλές παραβάσεις.

Συνεργασία Βραζιλίας – Ολυμπιακού για ακαδημίες

Η διοίκηση του Ολυμπιακού και η Βραζιλία βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην επίσημη συνεργασία τους για τις ακαδημίες της Σάο Πάουλο, υπογράφοντας μνημόνιο κατανόησης.

Αθωώθηκαν Μπλάτερ και Πλατινί από κατηγορίες διαφθοράς

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, και ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής, Μισέλ Πλατινί, αθωώθηκαν από τις κατηγορίες για διαφθορά, σύμφωνα με απόφαση ελβετικού δικαστηρίου. Η υπόθεση εξετάστηκε εκ νέου μετά από έφεση και οι δύο άνδρες απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν.