Υποβάθμιση προοπτικής της Γαλλίας από την Morningstar DBRS

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Morningstar DBRS ανακοίνωσε την υποβάθμιση της προοπτικής του κρατικού αξιόχρεου της Γαλλίας από “σταθερή” σε “αρνητική”. Παρά την υποβάθμιση, η αξιολόγηση παρέμεινε στο επίπεδο “AA”. Ο οίκος επισημαίνει την ανησυχία του για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, η οποία αποτελεί ρίσκο για το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα και το κρατικό χρέος “μεσοπρόθεσμα”.Η αλλαγή στην προοπτική υποδηλώνει τους υψηλότερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Γαλλία σχετικά με τη δυνατότητά της να ελέγξει το δημοσιονομικό έλλειμμα και τον λόγο του χρέους της προς το ΑΕΠ στα επόμενα χρόνια. Ειδική αναφορά γίνεται στην ανησυχία για τα αυξανόμενα επιτόκια του δημόσιου χρέους, που μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα για την οικονομία της χώρας.Από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης, οι S&P και Fitch αποδίδουν αρνητική προοπτική στο αξιόχρεω της Γαλλίας, ενώ ο Moody’s διατηρεί σταθερή αξιολόγηση. Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αντιμετωπίζει κριτική για την καθυστέρηση στη μείωση του δημοσίου ελλείμματος και την πολιτική αστάθεια που παρατηρήθηκε το προηγούμενο έτος.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συγκλονιστική Είδηση: Αεροσκάφος-Ασθενοφόρο Συνετρίβη στην Χιλή

Συγκλονιστική είδηση από την Χιλή: Τα πτώματα έξι επιβαινόντων σε αεροσκάφος-ασθενοφόρο εντοπίστηκαν μετά τη συντριβή του κοντά στη Σαντιάγο, πρωτεύουσα της χώρας.

Ανανέωση εντολής ειρηνευτικής αποστολής στο Νότιο Σουδάν

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανανέωσε την εντολή της ειρηνευτικής αποστολής στο Νότιο Σουδάν, απαιτώντας την άμεση λήξη των μαχών και υπογραμμίζοντας την ανησυχία για τη χρήση εκρηκτικών βαρελιών.

Ο Ζελένσκι: Το Κίεβο έτοιμο για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα

Ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δηλώνει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα για τον τερματισμό του πολέμου που ξέσπασε μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Συνάντηση Μέρτς – Τραμπ: Συνεργασία για την ειρήνη στην Ουκρανία και επίλυση εμπορικών διαφορών

Συνάντηση μεταξύ του γερμανού καγκελαρίου Μέρτς και του αμερικανού προέδρου Τραμπ με θέματα συνεργασίας για την ειρήνη στην Ουκρανία και επίλυση εμπορικών διαφορών.