Τεταμένο κλίμα έξω από το δικαστικό μέγαρο Κωνσταντινούπολης με υποστηρικτές του Ιμάμογλου

Το κλίμα έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης είναι ιδιαίτερα τεταμένο, καθώς εκατοντάδες υποστηρικτές του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου έχουν συγκεντρωθεί, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναλάβει τον ρόλο της αποτροπής, προσπαθώντας να τους απωθήσουν.

Παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, η οποία ισχύει μέχρι τις 27 Μαρτίου, οι υποστηρικτές του Ιμάμογλου συνεχίζουν να βρίσκονται στο χώρο. Η διαδικασία με τους 34 ανακριτές και τους 91 κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένου του Ιμάμογλου, αναμένεται να διαρκέσει όλη τη νύχτα.

Η αστυνομία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της, μετατρέποντας το δικαστικό μέγαρο σε φρούριο, με την προσθήκη 5.000 αστυνομικών από άλλες περιοχές της χώρας. Επιπλέον, έχουν χρησιμοποιηθεί αύρες νερού και δεκάδες drones για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη με κατηγορίες για “διαφθορά” και “υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης”, εμφανίστηκε νωρίτερα στο δικαστήριο Τσαγλαγιάν για να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα. Η απόφαση του εισαγγελέα σχετικά με την προφυλάκιση του Ιμάμογλου είναι αναμενόμενη, καθώς ο ίδιος είναι ο κύριος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκτός από το δικαστικό μέγαρο, δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Ιμάμογλου έχουν συγκεντρωθεί και έξω από το δημαρχείο, με πηγές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος να κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αναταράξεις στην Τουρκία λόγω σύλληψης δημάρχου: Ανησυχία στις οικονομικές αγορές

Οι οικονομικές αγορές της Τουρκίας αντιμετωπίζουν αναταράξεις μετά τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με την Κεντρική Τράπεζα να παρεμβαίνει ενεργά για τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας.

Ζελένσκι: “Πιέστε τον Πούτιν για να σταματήσει τα πλήγματα στην Ουκρανία”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καλεί να ασκηθεί πίεση στον Ρώσο Πούτιν για να τερματιστούν τα πλήγματα στην Ουκρανία, ενώ διαπραγματεύσεις για εκεχειρία πραγματοποιούνται στη Σαουδική Αραβία.

Νίκη-θρίλερ για την Κηφισιά επί του ΟΦΗ στη Volley League

Η Κηφισιά πήρε μια σημαντική νίκη με 3-2 επί του ΟΦΗ στο πλαίσιο των πλέι οφ της Volley League, με τον Αντώνη Σπηλιώτη να αναδεικνύεται MVP του αγώνα.

Απίστευτη επίδοση από τον Αριστομένη Κατσόγιαννη στο παιχνίδι με τη Νίκη Αμαρουσίου

Ο Αριστομένης Κατσόγιαννης της Ελευθερίας Μοσχάτου έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στο παιχνίδι με τη Νίκη Αμαρουσίου, σημειώνοντας 71 πόντους και θέτοντας ένα μοναδικό ρεκόρ στη National League 2.