Στην προετοιμασία για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, αλλά και στη συνεδρίαση των επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξή του στον Τ/Σ OPEN.
Ερωτηθείς για τη συνεδρίαση των επιτροπών, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην ύφεση της σεισμικής δραστηριότητας, υπογραμμίζοντας ότι ο κίνδυνος παραμένει παρότι υπάρχει μια μείωση. Επισήμανε την Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εφαρμοστεί για προληπτικά μέτρα στη Σαντορίνη, κυρίως για τις κατολισθήσεις.
Σχετικά με την αντιπυρική περίοδο, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην αύξηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και τη σημασία της προετοιμασίας των πολιτών για την προστασία από πυρκαγιές.
Σχετικά με την πολιτική επικαιρότητα, ο υπουργός ανέφερε την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα και ανέδειξε τη σημασία της ενημέρωσης και της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.