Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε επιδρομές εναντίον “δεκάδων εκτοξευτών ρουκετών” και ενός κέντρου διοίκησης της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, μετά από την εκτόξευση ρουκετών προς το βόρειο Ισραήλ.
Ο στρατός ανέφερε ότι “πριν από λίγο, έπληξε δεκάδες εκτοξευτές ρουκέτες και ένα κέντρο διοίκησης απ’ όπου επιχειρούσαν οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ”. Επιπλέον, χαρακτήρισε την εκτόξευση ρουκετών προς τη Γαλιλαία ως παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, ενώ έχει εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις στον Λίβανο μετά την κατάπαυση του πυρός.
Από την πλευρά της, η οργάνωση Χεζμπολάχ αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις εκτοξεύσεις ρουκετών προς το βόρειο Ισραήλ, αντιδρώντας στις επιθέσεις του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεζμπολάχ, “διαψεύδει κάθε συμμετοχή στην εκτόξευση ρουκετών από τον νότιο Λίβανο” και καταγγέλλει τις κατηγορίες του ισραηλινού εχθρού ως προσχήματα για νέες επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου.