Εκκληση απο τη Φαταχ στην Χαμας: “Αποχωρηστε απο την εξουσια για το καλο των Παλαιστινιων”

Ο εκπρόσωπος της Φάταχ στη Γάζα κάλεσε σήμερα την αντίπαλη οργάνωση Χαμάς να αποχωρήσει από την εξουσία, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της “παρουσίας των Παλαιστινίων” στην περιοχή, καθώς το Ισραήλ εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και απειλεί με εκτοπισμό του πληθυσμού και προσάρτηση ολόκληρων τμημάτων της Λωρίδας της Γάζας.

“Η Χαμάς πρέπει να επιδείξει συμπόνια για τη Γάζα, τα παιδιά, τις γυναίκες και τους άνδρες της. Καλούμε την οργάνωση να αποφύγει τις δύσκολες και οδυνηρές ημέρες για τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Φάταχ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, απέστειλε μήνυμα από τη Γάζα στο Γαλλικό Πρακτορείο, καλώντας την Χαμάς να αποσυρθεί από την κυβερνητική σκηνή και να συνειδητοποιήσει τις συνέπειες της επιμονής της στην εξουσία.

Η Χαμάς είχε αναλάβει την εξουσία στη Γάζα το 2007, ανατρέποντας την κυβέρνηση της Φάταχ. Από τότε, όλες οι προσπάθειες συμφιλίωσης μεταξύ των δύο οργανώσεων απέτυχαν.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Πρωθυπουργός Μητσοτάκης: Ο Σκέρτσος χρησιμοποιεί τους κωδικούς μου στο Facebook

Ο κ. Σκέρτσος συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους κωδικούς του κ. Μητσοτάκη στο Facebook για να γράφει διηγήματα, αντί να προετοιμάζεται για την κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη, όπως οφείλει να κάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μετά την κλήση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ώρα της λογοδοσίας για το έγκλημα των Τεμπών είναι τώρα.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις λόγω Εορτασμού 25ης Μαρτίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ σε μετρό και τραμ λόγω της διεξαγωγής παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Ο σταθμός του Μετρό "Σύνταγμα" θα κλείσει τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Μαρτίου από τις 8.00 το πρωί μέχρι το πέρας των παρελάσεων, ενώ στο Τραμ Γραμμή 7 θα υπάρξουν ρυθμίσεις από τις 9.00 έως τις 2.00 το μεσημέρι.

Σημαντικές αποφάσεις για την πρόληψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, απαιτεί σημαντικές αποφάσεις για την πρόληψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ανάκτηση παρανομού χρήματος, ενώ επισημαίνει την ανάγκη βελτίωσης των ελέγχων και των διαδικασιών επιλεξιμότητας.

Η Αυστραλέζα Νίκολα Ολισλάγκερς διατηρεί τον παγκόσμιο τίτλο στο άλμα εις ύψος

Η Αυστραλέζα Νίκολα Ολισλάγκερς διατήρησε τον παγκόσμιο τίτλο της στο άλμα εις ύψος κλειστού στίβου στο Ναντζίνγκ της Κίνας, ενώ η Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσικ αρκέστηκε στο χάλκινο.