Εκδήλωση για την ανεξάρτητη διαβίωση ατόμων με αναπηρία

Στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υπό τον τίτλο “Από την πρώιμη παρέμβαση στην ανεξάρτητη διαβίωση”, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων-Παιδιών Νοητικά Υστερούντων. Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ανάδειξη των προσπαθειών της κυβέρνησης για την υποστήριξη των μικρών ηρώων με αναπηρίες, με επίκεντρο την πολιτική της κοινωνικής πρόνοιας.

Στο πλαίσιο αυτό, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, υπογράμμισε τη σημασία της κοινωνικής πολιτικής και της υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία. Επίσης, η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, επεσήμανε την προτεραιότητα της υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία.

Επιπλέον, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, επεσήμανε τη σημασία της ολιστικής προσέγγισης για την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, ενώ ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας, αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου για τη βελτίωση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη.

Συνολικά, η εκδήλωση αποτέλεσε πλατφόρμα για την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, με συμμετοχή από διάφορους φορείς και πολιτικούς εκπροσώπους.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Επίθεση ινδικών μαχητικών σε πακιστανικές βάσεις

Επίθεση ινδικών μαχητικών αεροσκαφών σε τρεις στρατιωτικές βάσεις του Πακιστάν, προκαλώντας ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Η Μίλαν ανατρέπει τη Μπολόνια και παραμένει ζωντανή στη μάχη για το Champions League

Η Μίλαν ανατρέπει τη Μπολόνια στη Serie A, παραμένοντας ζωντανή στη μάχη για το Champions League. Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

Ημιτελής εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας: Τα μεγάλα λόγια του Τραμπ

Ημιτελής εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, με περιορισμένες παραχωρήσεις και δασμούς.

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟ FINAL FOUR ΤΟΥ BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Τα λάθη του τελευταίου τρίλεπτου δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ την ολοκλήρωση της υπέρβασης και την πρόκριση στον τελικό του Final Four του Basketball Champions League, που φιλοξενείται στο "σπίτι" της, τη SUNEL Arena. Η Ένωση ηττήθηκε 65-71 από την Ουνικάχα Μάλαγα στον δεύτερο ημιτελικό, με την ισπανική ομάδα να ετοιμάζεται για τον τελικό της Κυριακής (11/5), όπου απέναντι στην πρωτάρα Γαλατασαράι θα διεκδικήσει το δεύτερο τρόπαιο της στη διοργάνωση και μάλιστα back to back.