Μπροστά σε ένα σκηνικό που παρέπεμπε σε ταινία με πρωταγωνιστή τον Πάμπλο Εσκομπάρ, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στην έρευνα στο σπίτι μιας πολεοδόμου με εκλεπτυσμένο γούστο. Κάθε ντουλάπι που άνοιγαν έβγαζε στην επιφάνεια δεσμίδες μετρητών, κρυμμένες με εξαιρετική προσοχή – άλλες μέσα σε κατσαρόλες, άλλες σε φάκελο στον πάγκο και, το πιο εντυπωσιακό, 55.700 ευρώ προσεκτικά τοποθετημένα μέσα στον απορροφητήρα της κουζίνας. Η αίσθηση ήταν ότι βρίσκονταν σε μια καλά οργανωμένη «γιάφκα» χρημάτων και πολυτελών αντικειμένων, με τα μετρητά να ξεπηδούν από παντού.
Οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν την έρευνα στο διαμέρισμα της υπαλλήλου παρακολουθούσαν με έκπληξη το ιδιότυπο «κυνήγι θησαυρού». Σε διάφορα σημεία του σπιτιού εντοπίστηκαν χρηματικά ποσά κρυμμένα με προσοχή. Συνολικά, 27.500 ευρώ βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε κατσαρόλες, 7.000 ευρώ σε φάκελο στον πάγκο της κουζίνας και 400 ευρώ σε ντουλάπι. Η εικόνα αυτή επαναλήφθηκε και στα δωμάτια των παιδιών, όπου βρέθηκαν 550 και 1.090 ευρώ, ενώ 750 ευρώ ανακαλύφθηκαν μέσα από την τσέπη ενός μπουφάν στην κρεμάστρα.
Συνολικά, τα κατασχεθέντα μετρητά φτάνουν περίπου τα 90.000 ευρώ, ποσό που εγείρει εύλογα ερωτήματα, καθώς η προέλευσή του δεν δικαιολογείται από τα επίσημα δηλωμένα εισοδήματα της υπαλλήλου. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ενδελεχή έλεγχο για την προέλευση των χρημάτων, εξετάζοντας τις πιθανότητες να προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.
Τα ευρήματα των αρχών δεν περιορίστηκαν μόνο στα μετρητά. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αποκαλύφθηκε και ένας μικρός θησαυρός από χρυσά κοσμήματα και πολύτιμα νομίσματα, μεταξύ των οποίων και χρυσές λίρες. Αυτά τα στοιχεία ενισχύουν τις υποψίες για «ξέπλυμα» χρημάτων και απόπειρα απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων μέσω φυσικής κατοχής και μη δηλωμένων αξιών. Οι ερευνητές μιλούν πλέον για ένα καλά δομημένο σύστημα που απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση, με πολλά ακόμη να αναμένονται στη δημοσιότητα.
Η εικόνα της προσωπικής της ζωής και των προτιμήσεών της αποτυπώνεται μέσω των πολυτελών αξεσουάρ που βρέθηκαν στο σπίτι, όπως:
- Μία μαύρη τσάντα Gucci
- Μία τσάντα MCM
- Μία τσάντα Miss Sixty
- Μία ακόμη MCM
- Ένα Gucci τσαντάκι
- Ένα ασπρόμαυρο τσαντάκι Karen Millen
- Μία Burberry τσάντα σε μπεζ με μαύρες χειρολαβές