Συγχαρητήρια από τον Πούτιν στη νέα πρόεδρο της ΔΟΕ – Αναλυτική ανάλυση

 Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αρνήθηκε  σήμερα (21/3) να σχολιάσει τα συγχαρητήρια του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο της ΔΟΕ Κίρστι Κόβεντρι. Ο Πούτιν ήταν μεταξύ των πρώτων που συνεχάρη την Κόβεντρι μετά τη νίκη της στις εκλογές, λέγοντας ότι η “μοναδική εμπειρία” της θα διασφάλιζε την πρόοδο του κινήματος. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας ανεστάλη από τη ΔΟΕ το 2023, ένα χρόνο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Να σημειωθεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν επίσης ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που τηλεφώνησε στον προκάτοχο του Κόβεντρι, Τόμας Μπαχ, λίγα λεπτά μετά την εκλογή του το 2013, λίγους μήνες πριν η Ρωσία φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014. Οι Αγώνες του Σότσι ήταν οι πιο ακριβοί Θερινοί  ή Χειμερινοί Αγώνες μέχρι σήμερα με κόστος 51 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι πρώτοι για τον Μπαχ ως πρόεδρος της ΔΟΕ. “Στα συγχαρητήρια, δεν μπορείς να επιλέξεις ποιος θα σε συγχαρεί και πότε”, είπε ο νυν πρόεδρος Μπαχ σε συνέντευξη Τύπου. Ο Πούτιν, στο μήνυμά του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, είπε ότι το αποτέλεσμα της εκλογικής νίκης του Κόβεντρι “μαρτυρά ξεκάθαρα τη μεγάλη σου εξουσία στον αθλητικό κόσμο”. Η Μόσχα επιθυμεί να επαναφέρει πλήρως τους αθλητές της στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την απαγόρευση της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας το 2023. Ένας μικρός αριθμός αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, επετράπη να συμμετάσχουν στους αγώνες του Παρισιού του περασμένου έτους ως ουδέτεροι χωρίς εθνικές σημαίες ή ύμνους. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο συνεχάρη επίσης το Κόβεντρι την Πέμπτη.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Νέος προπονητής για την εθνική ομάδα του Ιράκ

Ο Γκράχαμ Άρνολντ αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας του Ιράκ εν όψει των προκριματικών του Μουντιάλ, αντικαθιστώντας τον Χεσούς Κάσας.

Στρατηγικές αειφόρου διαχείρισης για την παράκτια ζώνη

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υιοθετεί στρατηγικές αειφόρου διαχείρισης για την προστασία της παράκτιας ζώνης, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της διάβρωσης και των κινδύνων που συνδέονται με το κλίμα.

Επίθεση με μαχαίρι σε Γάλλο κυβερνήτη στην Πρέβεζα

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Πρέβεζας, όταν Γάλλος κυβερνήτης επιβατηγού σκάφους δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από συνεπιβαίνοντά του.

Μακρόν: “Άμεσες διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας ανά 30 ημέρες”

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζητά άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στο πλαίσιο εκεχειρίας 30 ημερών, απειλώντας με πιο σκληρές κυρώσεις σε περίπτωση μη αποδοχής.