Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο αγοριών το 2015, αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου 2025. Ο καλλιτέχνης είναι ελεύθερος με αναστολή που χορήγησε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.
Οι νέοι συνήγοροι, Σταύρος Γεωργόπουλος και Χρήστος Μαυρομάτης, αιτήθηκαν προθεσμία για προετοιμασία της υπεράσπισης του καλλιτέχνη. Η αναβολή της δίκης έγινε με αίτημά τους και συναίνεση της υποστηρικτικής πλευράς.
Ο Δημήτρης Λιγνάδης αντιμετωπίζει την πιθανότητα αύξησης της ποινής του μετά από εισαγγελική έφεση που προσέβαλε την αρχική απόφαση του δικαστηρίου.
Ο καλλιτέχνης έχει αθωωθεί σε άλλες υποθέσεις βιασμών, αλλά η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση ζητώντας επανεξέταση της υπόθεσης του 16χρονου και της ποινής του για τους βιασμούς του 2015.
Μετά από 17 μήνες προσωρινής κράτησης, ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2022 για τους βιασμούς των δύο 17χρονων. Η δίκη στο Εφετείο αναμένεται να διαλευκάνει την ποινική κατάστασή του.