ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Die Linke: Συναντίληψη για μια κοινωνική Ευρώπη με αυτονομία

Συναντίληψη και κοινή πορεία των προοδευτικών αριστερών δυνάμεων για μια κοινωνική Ευρώπη με στρατηγική αυτονομία από τις ΗΠΑ επαναβεβαίωσαν οι αντιπροσωπείες του Die Linke και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχάρη το Die Linke για το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα στις γερμανικές εκλογές, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας για θέματα ασφάλειας και ειρήνης. Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα “Re-Arm Europe” και τη σημασία μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη για μια στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης και την αντίσταση στην ολιγαρχία. Η συνάντηση συμμετείχαν επίσης στελέχη και μέλη των δύο κομμάτων, ενισχύοντας την αλληλεγγύη και τη συνεργασία τους για μια πιο δίκαιη Ευρώπη.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις σε κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας στο Περιστέρι

Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στο Περιστέρι, εντοπίστηκε γυναίκα χωρίς αισθήσεις στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας. Μεταφέρθηκε επειγόντως σε νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη, ενώ οι αρχές διερευνούν τα αίτια της φωτιάς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε εύκολα της Βιλερμπάν

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με συντριπτικό τρόπο της Βιλερμπάν στη Euroleague, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στα play in με 16-14 μετά από 30 αγωνιστικές. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα.

Στάρμερ: “Σχέδια για υπεράσπιση εκεχειρίας Ουκρανίας-Ρωσίας παίρνουν μορφή”

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ αναφέρει ότι τα σχέδια για υπεράσπιση εκεχειρίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας παίρνουν μορφή, καθώς συναντά αρχηγούς γενικών επιτελείων από περισσότερες από 25 χώρες στο Λονδίνο.

Συνέντευξη τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη: Αναλυτική ανάλυση για την ευρωπαϊκή άμυνα και τις εξελίξεις στην Τουρκία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή άμυνα, τη Λευκή Βίβλο, τη ρήτρα διαφυγής, τις εξελίξεις στην Τουρκία, τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, το μεταναστευτικό και τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.