Κριτική του Βασίλη Στίγκα στην κυβέρνηση για την πολιτική της

Ο πρόεδρος του κόμματος “Σπαρτιάτες”, Βασίλης Στίγκας, έκρινε αναγκαία την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού της. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη δράσης, αποκαλώντας την πολιτική της ως “μπάζωμα” σε διάφορους τομείς, όπως η δικαιοσύνη, η οικονομία και τα εθνικά θέματα.

Σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα, επεσήμανε τον αυξημένο αριθμό θυμάτων και την ανάγκη για περισσότερες προληπτικές πολιτικές. Ανέφερε την ανάγκη για μέτρα που θα μειώσουν την εγκληματικότητα και θα προστατεύσουν τις οικογένειες που πλήττονται από αυτήν.

Σε θέματα δημογραφικού ενδιαφέροντος, επεσήμανε την κατρακύλα του δείκτη γονιμότητας στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας τον ως “αριθμό εθνικής ντροπής”. Προειδοποίησε ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης εθνικής πολιτικής στήριξης της οικογένειας.

Αναφερόμενος στην ΕΛΑΣ, υπογράμμισε την ανάγκη για μεγαλύτερη υποστήριξη και εξοπλισμό των αστυνομικών, καθώς και για προληπτικές πολιτικές αντί μόνο καταστολής.

Τέλος, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ, επισημαίνοντας την έλλειψη εστίασης στην πρόληψη του εγκλήματος. Πρότεινε περισσότερη εκπαίδευση των αστυνομικών και συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες ως βασικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Δύο κρίσιμες προθεσμίες για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώθηκαν από την Υπουργό Παιδείας

Δύο ανελαστικές προθεσμίες για την εφαρμογή διατάξεων ασφάλειας στα πανεπιστήμια ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στη σύνοδο των πρυτάνεων.

Συνάντηση Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης με την ΕΟΕ

Συνάντηση της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το χρυσό μετάλλιο στο World Cup και τις επερχόμενες διοργανώσεις.

Πρόστιμα σε ΠΑΕ: ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ και Λεβαδειακός

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League επέβαλε πρόστιμα σε αρκετές ΠΑΕ για παραβάσεις σε αγώνες των πλέι-οφ.

Ανάπτυξη και Προοπτικές στο Λασίθι: Ο 9ος σταθμός της Εθνικής Στρατηγικής

Το Λασίθι αναδεικνύεται ως μια περιοχή με εξαιρετική δυναμική και ανάπτυξη. Με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, οικονομία με ισορροπημένη διάρθρωση και αναβαθμισμένες υποδομές.