Η ΑΕΚ “λύγισε” αλλά παρέμεινε πρώτη στον όμιλο του Basketball Champions League

Η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη ήττα της στον 9ο όμιλο της φάσης των “16” του Basketball Champions League, καθώς “λύγισε” με 83-82 από την Ντερτόνα στην Ιταλία με βολή του Μπαλντάσο σε “νεκρό χρόνο”.

Αυτό όμως ουδόλως την… ενόχλησε, καθώς υπερασπίστηκε τη νίκη της με 7 πόντους στον πρώτο αγώνα με τους Ιταλούς (93-86) κι ακόμη κι αν ηττηθεί την επόμενη Πέμπτη (26/3, 19:30) απ’ τον Προμηθέα στην Πάτρα, έχει εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά στον 9ο όμιλο και το πλεονέκτημα έδρα στα play off προς το Final-4.

Η τετράδα των Κουζμίνσκας (21π.), Χαμπ (18π.), Χέιλ (19π.) και Γκόλντεν (14π., 8ρ.) έκανε τη… διαφορά για την Ένωση, που αν και πιέστηκε απ’ τους Ιταλούς και βρέθηκε να κυνηγάει ακόμη και διαφορά 11 πόντων, στην τελευταία περίοδο έφερε το ματς στα δικά της… μέτρα.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 45-37, 68-61, 83-82

Η Ντερτόνα ξεκίνησε με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας στην πρώτη περίοδο και τον Γκόρχαμ μαζί με τον Βιτάλ να σκοράρουν από παντού και να της δίνουν μία μικρή, αλλά… αγχωτική διαφορά 6-7 πόντων. Η ΑΕΚ πήγε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 8 πόντους (45-37), με τους Ιταλούς να διατηρούν το ρυθμό τους και να κρατάνε το προβάδισμα και στην τρίτη περίοδο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο, η άμυνα της ΑΕΚ “έσφιξε” σαν… τανάλια του Ιταλούς, με τον Χέιλ να βάζει μπροστά τους “κιτρινόμαυρους” με 4 πόντους (76-80) στο 1’04” πριν το φινάλε.

Η Ντερτόνα ξαναμπήκε στο ματς και προσπάθησε να το στείλει στην παράταση για να έχει άλλη μία ευκαιρία να διεκδικήσει τη διαφορά που έψαχνε, όμως ο Μπαλντάσο… ευστόχησε στην πρώτη βολή που εκτέλεσε στο 1” πριν το τέλος και έδωσε μία νίκη γοήτρου στην ομάδα του και την πρωτιά στην ΑΕΚ.

Διαιτητές: Ρόσο, Κοζλόφσκις, Πρακς

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΝΤΕΡΤΟΝΑ (Βάλτερ Ντε Ραφαέλε): Ζερίνι 2, Βιτάλ 14 (2), Κούζι 12 (1), Γκόρχαμ 16 (1), Κάντι 7 (1), Ντενέγκρι, Μπαλντάσο 7, Καμαγκατέ 4, Μπιλίγκα 10, Σεβερίνι, Τζόσοβιτς, Γουίμς 11 (3).
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Σκορδίλης, Χαμπ 18 (4), Καράμπελας, Φλιώνης, Μπράις 2, Κουζμίνσκας 21 (2), Νετζήπογλου 4, Ομπιέσιε 4, Κουζέλογλου, Αρσενόπουλος, Γκόλντεν 14, Χέιλ 19 (3).
 

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Έκθεση “Διαφημίζοντας την Ελλάδα: Οι απαρχές του ελληνικού τουρισμού”

Η έκθεση "Διαφημίζοντας την Ελλάδα: Οι απαρχές του ελληνικού τουρισμού" παρουσιάζει τα πρώτα βήματα του ελληνικού τουρισμού μέσα από αφίσες και φυλλάδια, αναδεικνύοντας την προσέγγιση στην προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.

Η Taraji P. Henson οικοδέσποινα του φιλανθρωπικού γκαλά του amfAR στις Κάννες

Η Taraji P. Henson θα οικοδεσποινά το φιλανθρωπικό γκαλά του amfAR στις Κάννες, ενώ η λαμπερή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου στη Γαλλία. Η ηθοποιός εκφράζει την υποστήριξή της στην έρευνα για το AIDS και τη σημασία της πρόληψης του HIV.

Κατηγορία Πολιτική – Κατήγγειλε Φάμελλος: “Δημοκρατικό πραξικόπημα και ακραίο επεισόδιο συγκάλυψης από τον Μητσοτάκη”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, καταγγέλλει δημοκρατικό πραξικόπημα και ακραίο επεισόδιο συγκάλυψης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την πρόθεση για απευθείας παραπομπή του Χρήστου Τριαντοπούλου στη δικαιοσύνη.

Ανατροπή του Παναθηναϊκού επί του Αμύντα στα playoffs της Α1 γυναικών μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την ανατροπή επί του Αμύντα στα playoffs της Α1 γυναικών μπάσκετ, κατακτώντας τον τρίτο αγώνα με 75-63 και προκρίνοντας στους ημιτελικούς όπου θα αντιμετωπίσει τον Αθηναϊκό.