Έκθεση “Διαφημίζοντας την Ελλάδα: Οι απαρχές του ελληνικού τουρισμού”

Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση “Διαφημίζοντας την Ελλάδα: Οι απαρχές του ελληνικού τουρισμού” στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη, παράρτημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στην Ύδρα. Η έκθεση, που ανοίγει για το κοινό στις 25 Μαρτίου, αναδεικνύει τα πρώτα βήματα του ελληνικού τουρισμού μέσα από αφίσες και φυλλάδια που διαφήμιζαν το ελληνικό τοπίο, τις παραδόσεις και τη φιλοξενία της χώρας. Από τον προπολεμικό ρομαντισμό μέχρι τον μοντερνισμό, η έκθεση αποτυπώνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.Ανάμεσα στους δημιουργούς των ιστορικών αφισών και φυλλαδίων του ΕΟΤ συναντάμε πολλά ονόματα, όπως οι Τάσος Λουκίδης, Άγγελος Σπαχής, Μίμης Βιτσώρης, και πολλοί άλλοι, που με το έργο τους έσφραγίσαν την εποχή τους. Επιπλέον, η έκθεση αναφέρεται στα Φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών, θέτοντας τις βάσεις για τον πολιτιστικό τουρισμό της χώρας, ενώ αφιερώνει μια ενότητα στις απαρχές του τουρισμού στην Ύδρα.Τέλος, η ψηφιακή έκθεση ImaginingGreece αναδεικνύει τη σημασία του τουρισμού ως στοιχείου ταυτότητας της μεταπολεμικής Ελλάδας και αποτελεί μέρος του ερευνητικού προγράμματος “Tourismand Nation Branding 1945-1990”. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ως αποκλειστικό δωρητή.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Σημαντικές εκδηλώσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα

Σημαντικές εκδηλώσεις σήμερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που περιλαμβάνουν παρουσίαση πλατφόρμας αξιολόγησης δημόσιων υπηρεσιών και παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Μιχαλόπουλου.

Το Βατικανό αποκλείει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες κατά τη διάρκεια του κονκλαβίου

Το Βατικανό ανακοίνωσε τη διακοπή των τηλεφωνικών επικοινωνιών εντός της μικρής πόλης-κράτους κατά τη διάρκεια του κονκλαβίου για την εκλογή νέου πάπα, ενώ δεν θα επηρεαστεί η πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ουκρανία: Νέα επιδρομή drones στη Μόσχα

Η Ουκρανία έστειλε drones να πλήξουν τη Μόσχα για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, αναγκάζοντας τις αρχές να αναστείλουν τη λειτουργία τεσσάρων αεροδρομίων. Καταστράφηκαν ουκρανικά drones και αναστέλλονται οι πτήσεις για ασφάλεια.

Απαγόρευση Ομοσπονδιακής Χρηματοδότησης στο Χάρβαρντ: Ανατροπές από την Κυβέρνηση του Τραμπ

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να απαγορεύσει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση στο Χάρβαρντ, προκαλώντας αντιδράσεις και ανατροπές στο πανεπιστήμιο.