Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε πλήρη υποστήριξη προς το Ισραήλ και τον ισραηλινό στρατό, καθώς και προς τις ενέργειες που αναλήφθηκαν στη Γάζα τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε στη Χαμάς ότι εάν δεν απελευθερώσει όλους τους ομήρους, θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Χαμάς για επικοινωνιακά παιχνίδια με ανθρώπινες ζωές, επισημαίνοντας ότι η ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση βαρύνει αποκλειστικά την οργάνωση.
Επιπλέον, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες κατά της πόλης Τελ Αβίβ, απαντώντας έτσι στις επιθέσεις που δέχτηκε από το Ισραήλ τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.