Προβλήματα στην Κατασκευή της Νέας Σήραγγας στο Μετρό: Αναδόχος Αγνόησε τη Μελέτη

«Δεν υπάρχει λάθος σήραγγα. Είναι μια σήραγγα που θα κατασκευαζόταν ούτως ή άλλως γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος να γίνει αμαξοστάσιο», διευκρίνισε ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ αναφορικά με την νέα σήραγγα 160 μέτρων στο εργοτάξιο του ΓΝΑ της Γραμμής 4 του Μετρό.

Όπως ανέφερε ο κ. Ταχιάος, «ο ανάδοχος έκανε λάθος για την αλλαγή του τρόπου κατασκευής της σήραγγας», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για λάθος σήραγγα, αλλά πρόκειται για μια τεράστια σήραγγα διαμέτρου 18 μ. η οποία δεν κατασκευάζεται με μετροπόντικα αλλά με συμβατικές μεθόδους.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο ανάδοχος δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη μελέτη αλλά προχώρησε και έσκαψε σε βάθος 149 μ. «Η σήραγγα κατασκευάζεται στη χάραξη που έπρεπε να κατασκευαστεί με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά με τα οποία έπρεπε να κατασκευαστεί.

Η Ελληνικό Μετρό υπέδειξε στην ανάδοχο κοινοπραξία ότι πρέπει να επανέλθει στην αρχική μελέτη και επεσήμανε τα ζητήματα ασφαλείας που μπορεί να προκύψουν εάν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε ο κ. Ταχιάος, συμπληρώνοντας ότι «σίγουρα ο ανάδοχος έκανε λάθος που δεν ζήτησε την έγκριση της υπηρεσίας για την αλλαγή του τρόπου κατασκευής, γιατί εκεί έπρεπε να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας και καλώς η υπηρεσία του υπέδειξε ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας».

Αναφορικά με την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης τόνισε ότι «εκείνο το οποίο θέλουμε να διερευνήσουμε με μία ΕΔΕ, η οποία γίνεται αυτή τη στιγμή από την Ελληνικό Μετρό, είναι για ποιο λόγο υπήρξε μια υστέρηση ανάμεσα στη διαπίστωση του γεγονότος και στο ότι επανήλθε στην αρχικώς εγκριθείσα μελέτη ο ανάδοχος».

Τέλος, ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος καθίζησης στην περιοχή όπου γίνονται οι εργασίες απάντησε αρνητικά υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία μετακίνηση γιατί μετριούνται συνεχώς, επί 24ώρου βάσεως, 7 μέρες την εβδομάδα οι μετακινήσεις της οδού Κατεχάκη και οι δονήσεις».

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Εντατικοποιείται η εχθρότητα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν

Η εχθρότητα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν εντείνεται, με επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αντιπαράθεση για θέματα εθνικής ασφαλείας. Οι διεθνείς προσπάθειες επίλυσης της κρίσης είναι επιτακτικές.

Η ΑΑΔΕ ενισχύει τη φορολογική συμμόρφωση με νέα ψηφιακά εργαλεία

Η ΑΑΔΕ ενισχύει τη φορολογική συμμόρφωση στην Ελλάδα με τρία καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που βελτιώνουν τη διαφάνεια και ενισχύουν την παρακολούθηση των συναλλαγών των επιχειρήσεων.

Σύσκεψη Πρυτάνεων: Θέματα Ασφάλειας και Διαγραφών Φοιτητών στο Επίκεντρο

Η σύσκεψη των Πρυτάνεων εστιάζει στα φλέγοντα ζητήματα της ασφάλειας στα πανεπιστήμια και των διαγραφών των αιωνίων φοιτητών, με έντονες διαφωνίες και προτάσεις για βελτίωση.

Συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών στο Κίεβο για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ευρωπαίοι ηγέτες επισκέπτονται το Κίεβο για να επιβεβαιώσουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία και να πιέσουν για κατάπαυση του πυρός, ενώ ο Τραμπ απευθύνει έκκληση για τέλος του πολέμου.