Νέες Αεροπορικές Επιδρομές της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η Ρωσία εξαπέλυσε χθες Τρίτη για ακόμη ένα βράδυ αεροπορικές επιδρομές εναντίον “πολιτικών υποδομών” στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου νοσοκομείου, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κρίνοντας ότι ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν “απέρριψε την πρόταση για πλήρη κατάπαυση του πυρός”.”Δυστυχώς έγιναν πλήγματα, ακριβώς εναντίον πολιτικών υποδομών”, ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος μέσω Telegram.Έκανε λόγο για “απευθείας πλήγμα” drone ιρακινού σχεδιασμού τύπου Σαχέντ με στόχο “νοσοκομείο στη Σούμι” (βόρεια) και για άλλες αεροπορικές επιδρομές, ανάμεσά τους κάποιες στην πρωτεύουσα Κίεβο.Ο κ. Ζελένσκι δεν αναφέρθηκε πάντως σε κάποια επίθεση εναντίον ενεργειακών υποδομών, αντικείμενο συμφωνίας περί κατάπαυσης του πυρός 30 ημερών για την οποία μίλησαν ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο ρώσος ομόλογός του Πούτιν χθες Τρίτη.”Είναι ακριβώς αυτές οι νυχτερινές επιθέσεις της Ρωσίας που καταστρέφουν την ενέργειά μας, τις υποδομές μας και τη φυσιολογική ζωή των Ουκρανών. Και το γεγονός ότι αυτό το βράδυ δεν ήταν εξαίρεση δείχνει πως πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Ρωσία για να έχουμε πράγματι ειρήνη”, τόνισε ο κ. Ζελένσκι.”Ο Πούτιν στην πραγματικότητα απέρριψε (…) την πρόταση για πλήρη κατάπαυση του πυρός” στην τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον ομόλογό του Τραμπ, επέμεινε.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αναζωπύρωση εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν: Πυραυλικές επιθέσεις και αντεπίθεση

Η Ινδία και το Πακιστάν κλιμακώνουν τις στρατιωτικές τους συγκρούσεις με πυραυλικές επιθέσεις και αντεπίθεση, προκαλώντας ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα.

Συνάντηση Ευρωπαίων Ηγετών στο Κίεβο για την Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ συναντήθηκαν στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να εκφράσουν στήριξη και να ζητήσουν εκεχειρία από τη Ρωσία.

Αντίο στη Μάργκοτ Φριντλέντερ: Η φωνή της επιζώντος του Ολοκαυτώματος

Απεβίωσε σε ηλικία 103 ετών η Μάργκοτ Φριντλέντερ, μια από τις πιο γνωστές επιζήσασες του Ολοκαυτώματος, που επέστρεψε στη Γερμανία για να ευαισθητοποιήσει τους νέους για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.

Οι Συβρήδες: Η Ανάδειξη της Λεσβιακής Γεωργίας

Ο Δημήτρης και η Ελένη Συβρή αναδεικνύουν τη λεσβιακή γεωργία με τις πρακτικές τους και την ποικιλία προϊόντων που παράγουν, όπως το ροδόσταγμα και το ροδόνερο.