Ενίσχυση της Ανθεκτικότητας των Πόλεων: Η Στρατηγική του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων απέναντι στις φυσικές καταστροφές και τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Μιλώντας στο forum του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων, τόνισε ότι η προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους και του φυσικού πλούτου απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει την πρόληψη, την προετοιμασία, την αντίδραση και την αποκατάσταση.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η ανθεκτικότητα δεν είναι μόνο τεχνική πρόκληση αλλά και ηθική υποχρέωση προς τους πολίτες και τις μελλοντικές γενιές. Απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων, συμπεριλαμβανομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και των ίδιων των πολιτών.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας θα εστιάσει στην εκπαίδευση και την τεχνογνωσία των διασωστικών ομάδων για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων. Επίσης, ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της ενημέρωσης των πολιτών και τη χρήση νέων τεχνολογιών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Η συνεργασία τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, μαζί με την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταστροφών. Η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων απαιτεί δέσμευση, συνεργασία και καινοτομία, με στόχο τη δημιουργία ασφαλών και βιώσιμων πόλεων για όλους τους πολίτες.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Έκθεση “Διαφημίζοντας την Ελλάδα: Οι απαρχές του ελληνικού τουρισμού”

Η έκθεση "Διαφημίζοντας την Ελλάδα: Οι απαρχές του ελληνικού τουρισμού" παρουσιάζει τα πρώτα βήματα του ελληνικού τουρισμού μέσα από αφίσες και φυλλάδια, αναδεικνύοντας την προσέγγιση στην προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.

Η Taraji P. Henson οικοδέσποινα του φιλανθρωπικού γκαλά του amfAR στις Κάννες

Η Taraji P. Henson θα οικοδεσποινά το φιλανθρωπικό γκαλά του amfAR στις Κάννες, ενώ η λαμπερή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου στη Γαλλία. Η ηθοποιός εκφράζει την υποστήριξή της στην έρευνα για το AIDS και τη σημασία της πρόληψης του HIV.

Κατηγορία Πολιτική – Κατήγγειλε Φάμελλος: “Δημοκρατικό πραξικόπημα και ακραίο επεισόδιο συγκάλυψης από τον Μητσοτάκη”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, καταγγέλλει δημοκρατικό πραξικόπημα και ακραίο επεισόδιο συγκάλυψης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την πρόθεση για απευθείας παραπομπή του Χρήστου Τριαντοπούλου στη δικαιοσύνη.

Η ΑΕΚ “λύγισε” αλλά παρέμεινε πρώτη στον όμιλο του Basketball Champions League

Η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη ήττα της στον 9ο όμιλο της φάσης των "16" του Basketball Champions League, όμως παρέμεινε πρώτη στην κατάταξη, εξασφαλίζοντας το πλεονέκτημα έδρας στα play off προς το Final-4.