Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τη διοργάνωση Διεθνούς Φεστιβάλ της Περιφέρειας από το καλοκαίρι του 2026, επισημαίνοντας την αξία που προσφέρουν οι μεγάλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές διοργανώσεις στο τουριστικό προϊόν της Αττικής”, κατά τον χαιρετισμό του στο MAD Forum 2025, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.
Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής για τα παιδιά και τους νέους, στην επίδραση των νέων τεχνολογιών στη ζωή τους, αλλά και και στον βαρύνοντα ρόλο που διαδραματίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς τους.
Ο Ν. Χαρδαλιάς, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια αξιοποιεί πόρους του ΕΣΠΑ για δράσεις κοινωνικής συνοχής, με στόχο, “κανένας νέος άνθρωπος στο περιθώριο» και έκανε αναφορά στο πρόγραμμα «ΒιωμAttica», στο οποίο συμμετέχουν 400 παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου από δομές παιδικής προστασίας, για δημιουργική απασχόληση και εκπαιδευτική ανάπτυξη.
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη μέριμνα για την εξοικείωση των νέων με τον υγιεινό τρόπο ζωής, ιδιαίτερα μέσα από την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων άθλησης σε όλο το Λεκανοπέδιο – μια συντονισμένη προσπάθεια, που εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την υλοποίηση 280+1 μεγάλων έργων υποδομής στην επόμενη τετραετία.
Ακόμα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε την ισχυρή βούληση για τη ριζική αναβάθμιση των Μητροπολιτικών Πάρκων της Περιφέρειας (Πάρκο Τρίτση, Πεδίον ‘Αρεως, Αττικό ‘Αλσος), τα οποία μαζί με τη δημιουργία του εμβληματικού Πρότυπου Μητροπολιτικού Πάρκου «Αέναον» στον Φαληρικό Όρμο μέχρι το 2028, θα αποτελέσουν ανοικτούς δημόσιους χώρους για αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις «με ελεύθερη είσοδο για όλους, πλήρως προσβάσιμα, ασφαλή και λειτουργικά», όπως υπογράμμισε. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα, την διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, που μετέτρεψε “το άλλοτε παραμελημένο Πεδίον του ‘Αρεως στο νέο τοπόσημο της εορταστικής Αθήνας και το Χωριό μας σε θεσμό».
Τέλος, σχολιάζοντας μια από τις βασικές θεματικές του MAD Forum, τον αντίκτυπο των μεγάλων μουσικών γεγονότων στην οικονομία, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι αυτά αποτελούν «μια πολιτιστική και οικονομική επένδυση που συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση του τουρισμού και την οικονομική ανάπτυξη της Αττικής μας». Σε αυτό το πλαίσιο, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην επικείμενη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ της Περιφέρειας από το καλοκαίρι του 2026, ενός νέου ετήσιου θεσμού, που στοχεύει στην προβολή της μακραίωνης πνευματικής ιστορίας και της διεθνούς ακτινοβολίας του πολιτιστικού αποτυπώματος της Αττικής.