Επαναφορά απαγορευμένου χώρου στον Δήμο Σκιάθου: Ολοκληρώθηκε ο αγώνας για τις Κουκουναριές

Μετά από μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες, μια μεγάλη έκταση περίπου 15,5 στρεμμάτων στον δήμο Σκιάθου επαναφέρεται στη δημόσια χρήση. Η περιοχή, που είχε καταπατηθεί από ξενοδοχειακή μονάδα, περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, στάθμευσης, οδικό δίκτυο και χώρους συνάθροισης κοινού, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την περιοχή των Κουκουναριών.

Μετά την εκτέλεση του Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής από τη Δημοτική Αρχή Σκιάθου, ο χώρος που προηγουμένως ήταν απαγορευμένος, τώρα είναι πλήρως προσβάσιμος για το κοινό. Ο αγώνας του δήμου για την επανακατάληψη της έκτασης ξεκίνησε το 2019 και ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του Πρωτοκόλλου στις 23 Φεβρουαρίου 2024, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του χώρου.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, υπογράμμισε τη σημασία της νομιμότητας και της προστασίας των δημόσιων εκτάσεων, ενώ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αλέκος Ευσταθίου, εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχία των προσπαθειών τους και την επαναφορά του χώρου στον δήμο.

Μετά τις εξελίξεις, οι Κουκουναριές αναμένεται να αναδειχθούν ως περιοχή με νέους χώρους στάθμευσης, πρόσβαση στην παραλία «Αμπελάκια» και αναμορφωμένη δυτική πλευρά, δίνοντας νέα πνοή στον τουρισμό της περιοχής.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Κρίσιμη τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη η κρίσιμη τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν, με ελπίδες για εκεχειρία και διπλωματικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Απεργία στα Δημόσια Νοσοκομεία: Αναλυτική Ενημέρωση

Αναλυτική παρουσίαση της εικοσιτετράωρης απεργίας στην ΠΟΕΔΗΝ και των αιτημάτων των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Στάρμερ: Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ, συζητώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και εκφράζοντας την υποστήριξη της Ελλάδας για μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή.